Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Βουλή Κατατέθηκε η τροπολογία για τη μείωση μισθώματος επιχειρήσεων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και για τους εργαζόμενους σε αυτές

Κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο "Κύρωση της από 20.3.2020 Π.Ν.Π. "Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης" (Α'68) και άλλες διατάξεις" η τροπολογία για την επέκταση της μείωσης μισθώματος για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού και για τους εργαζόμενους σε αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, στην τροπολογία προβλέπεται η επέκταση για το μήνα Απρίλιο της ρύθμισης της μερικής απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος κατά 40% για τις περιπτώσεις επαγγελματικών μισθώσεων και στην περίπτωση επιχειρήσεων οι οποίες έχουν πληγεί από την επιδημία του κορωνοϊού. 

Η ρύθμιση περιλαμβάνει και την περίπτωση μισθωτών στους οποίους έχει παραχωρηθεί έναντι μισθώματος η χρήση πράγματος, κινητού ή ακίνητου ή και των δύο μαζί που προορίζεται αποκλειστικά για επαγγελματική χρήση στο πλαίσιο της χρηματοδοτικής μίσθωσης.  

Ακόμη, καταλαμβάνονται και οι μισθώσεις κύριας κατοικίας εργαζομένων που λόγω των έκτακτων και ειδικών μέτρων που έχουν ληφθεί έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους. 

Ακολουθεί η τροπολογία όπως κατατέθηκε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!