Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

Κ.Υ.Α. Α1α/οικ. 21721/2020 Πρόσληψη προσωπικού στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19

Αριθμ. Α1α/οικ. 21721

ΦΕΚ B’ 1126/02.04.2020

Πρόσληψη προσωπικού στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΓΕΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις

α) Της παραγράφου 3 του άρθρου 17 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου 2020 «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID -19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ Α’ 55).

β) Του άρθρου 21 του ν. 2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων Διοίκησης» (ΦΕΚ Α’ 28).

γ) Του π.δ. 83/2019 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α΄ 121).

δ) Του π.δ. 121/2017 «Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας» (Α΄ 148) όπως ισχύει.

ε) Του π.δ. 141/2017 «Οργανισμός του Υπουργείου Εσωτερικών» (Α’ 180) όπως ισχύει.

στ) Του π.δ. 142/2017 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών» (Α΄ 181), όπως ισχύει.

2. Την με αριθ. 340/18.07.2019 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη» (Β’ 3051).

3. Την υπ’ αρ. πρωτ. Β1α/οικ. 20881/26.03.2020 εισήγηση του άρθρου 24 παρ. 5 περ. (ε) του ν. 4270/2014 (Α’ 143) του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας, ύψους εκατόν ενενήντα πέντε χιλιάδων τετρακοσίων δέκα πέντε ευρώ (195.415,00 €), η οποία συνίσταται στην πρόσληψη προσωπικού 40 ατόμων για την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, για διάρκεια μέχρι 4 μηνών. Η ανωτέρω δαπάνη θα αντιμετωπιστεί με έκτακτη οικονομική ενίσχυση του προϋπολογισμού του Υπουργείου, από πιστώσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού.

5. Τις αυξημένες ανάγκες στελέχωσης της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID -19, αποφασίζουμε:

1. Στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας προσλαμβάνεται, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19, προσωπικό όλων των κλάδων και κατηγοριών που προβλέπονται στις οικείες οργανικές διατάξεις του Υπουργείου Υγείας, ήτοι στο π.δ. 121/2017, ως ισχύει, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας τεσσάρων μηνών κατ’ ανώτατο όριο για το ίδιο άτομο, για κάλυψη παροδικών αναγκών. Το συνολικά προσλαμβανόμενο προσωπικό όλων των κλάδων και κατηγοριών στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας. σύμφωνα με την παρούσα, δεν δύναται να υπερβαίνει τα σαράντα (40) άτομα. Η ανανέωση ή παράταση της αρχικής σύμβασης ή σύναψη νέας σύμβασης ή μετατροπή σε σύμβαση αορίστου χρόνου, απαγορεύονται.

2. Οι προσλήψεις της προηγούμενης παραγράφου διενεργούνται κατόπιν πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εκδίδεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση του Α.Σ.Ε.Π. ή της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006. Η πρόσκληση αναρτάται για συνολικό χρονικό διάστημα πέντε (5) εργασίμων ημερών στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας και στο κατάστημα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας. Στην πρόσκληση αναφέρεται υποχρεωτικά ο συνολικός αριθμός των θέσεων, τα απαιτούμενα προσόντα και δικαιολογητικά των υποψηφίων, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια. Η κατανομή σε κλάδους και ειδικότητες είναι η ακόλουθη: 10 υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ κλάδου Διοικητικού, 4 υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ κλάδου Διοικητικών Γραμματέων, 2 υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ κλάδου Φαρμακοποιών, 4 υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ κλάδου Πληροφορικής, 4 υπάλληλοι κατηγορίας ΤΕ κλάδου Πληροφορικής, 2 υπάλληλοι κατηγορίας ΔΕ κλάδου Οδηγών, 2 υπάλληλοι κατηγορίας ΥΕ κλάδου Φυλάκων, 6 υπάλληλοι κατηγορίας ΥΕ κλάδου Εργατών, 6 υπάλληλοι κατηγορίας ΥΕ κλάδου Προσωπικού Καθαριότητας. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους όπως ορίζεται στην οικεία προκήρυξη, μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών, εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) εργασίμων ημερών από τη δημοσίευση της πρόσκλησης, λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα της ανάγκης στελέχωσης του Υπουργείου Υγείας.

3. Απαιτούμενα προσόντα πρόσληψης, ανά κατηγορία και κλάδο είναι τα προβλεπόμενα στο π.δ. 50/2001. Για την κατάταξη των υποψηφίων θα ληφθούν υπόψη τα κριτήρια κατά τα οριζόμενα στην παρ. 11 του άρθρου 21 του ν. 2190/1994. Οι σχετικοί πίνακες κατάταξης επιλογής θα αναρτηθούν στο κατάστημα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και στον επίσημο ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας. Η κατάταξη των συμμετεχόντων ανά κατηγορία και κλάδο σύμφωνα με τα προσόντα πρόσληψής τους θα διενεργηθεί από Τριμελή Επιτροπή που θα συγκροτηθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης. Κατόπιν της ανάρτησης των πινάκων κατάταξης, η αρμόδια Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη των επιλεγέντων κατά σειρά κατάταξης, χωρίς να προβλέπεται διαδικασία υποβολής ενστάσεων.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2020

Οι Υπουργοί

Υφυπουργός Οικονομικών
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Υγείας
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Εσωτερικών
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!