Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1133/18-4-2002 Εκδοση και διάθεση εισιτηρίων από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών,για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε μισθωμένες από τρίτους αίθουσές του

ΥΠΟΙΚ 1106911/913π.ε./0015/ΠΟΛ.1133/18-4-2002 Εκδοση και διάθεση εισιτηρίων από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών,για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε μισθωμένες από τρίτους αίθουσές του.

ΦΕΚ Β 582 - 13.05.2002

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις της υποπερίπτωσης γη` της περίπτωσης γ` και της περίπτωσης στ` του άρθρου 38 του π.δ. 186/1992 (ΦΕΚ 84 Α`) "Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων".

2. Τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 1198/1981 (ΦΕΚ 238 Α`) με τις οποίες κυρώθηκε και απέκτησε ισχύ νόμου η αριθμ. 7431/27-7-1981 σύμβαση περί "Ιδρύσεως Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών" μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του συλλόγου "Οι Φίλοι της Μουσικής".

3. Τις διατάξεις του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν. 2859/2000).

4. Την υπ` αριθμ. 1100383/1330/Α0006/31-10-2001 (ΦΕΚ 1485/Β`) κοινή Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών περί "καθορισμού αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Οικονομικών".

5. Την ανάγκη ρύθμισης του τρόπου έκδοσης και διάθεσης των εισιτηρίων, για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε μισθωμένες από τρίτους αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στα πλαίσια των καταστατικών δραστηριοτήτων του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με σκοπό τη διευκόλυνση των σχετικών οικονομικών συναλλαγών, λαμβανομένου υπόψη του κοινωφελούς χαρακτήρα και του επιδιωκόμενου σκοπού του εν λόγω Οργανισμού, αναφορικά με την άνοδο του μουσικού μορφωτικού επιπέδου της χώρας και παράλληλα την ευχερέστερη παρακολούθηση των εκδιδόμενων εισιτηρίων, κατά τρόπο που να διασφαλίζεται καλύτερα τόσο ο σκοπός του ΟΜΜΑ όσο και ο φορολογικός έλεγχος.

6. Οτι από την Απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Παρέχουμε τη δυνατότητα, τα εισιτήρια για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σε μισθωμένες από αυτά αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, να εκδίδονται μέσω του ειδικού μηχανογραφικού προγράμματος από το οποίο εκδίδονται και τα εισιτήρια για τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στη συνέχεια να διατίθενται στο κοινό για λογαριασμό των ως άνω φυσικών ή νομικών προσώπων, με τις εξής προϋποθέσεις:

α. Επί των εισιτηρίων θα αναγράφονται, κατά την έκδοσή τους, τα πλήρη στοιχεία του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Ο.Μ.Μ.Α.) και τα πλήρη στοιχεία του φυσικού ή νομικού προσώπου για λογαριασμό του οποίου εκδίδονται τα συγκεκριμένα εισιτήρια, καθώς και οι λοιπές ενδείξεις και δεδομένα που απαιτούνται από τις διατάξεις των άρθρων 18 (παρ. 5, 6 και 7) και 13 (παρ. 2) του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992 ΦΕΚ 84 Α`)

β. Ο τίτλος της καλλιτεχνικής εκδήλωσης και η διάρκειά της.

2. Για τα διατεθέντα ως άνω εισιτήρια, εκδίδεται από τον ΟΜΜΑ ειδική εκκαθάριση εντός δέκα (10) ημερών από την ημερομηνία πραγματοποίησης της καλλιτεχνικής εκδήλωσης ή σε περίπτωση διάρκειας της για ορισμένη χρονική περίοδο, από την τελευταία ημέρα πραγματοποίησης της, με ημερομηνία την ημερομηνία πραγματοποίησης κατά περίπτωση, η οποία θα περιέρχεται στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, το αργότερο, μέχρι την τελευταία ημέρα ενημέρωσης των τηρούμενων από αυτό βιβλίων.

Στην προαναφερόμενη εκκαθάριση, η οποία εκδίδεται και χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις των άρθρων 12 παρ. 7 και 18 του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992 ΦΕΚ 84 Α`)αναγράφονται:

α) Τα πλήρη στοιχεία του πραγματοποιήσαντος την καλλιτεχνική εκδήλωση φυσικού ή νομικού προσώπου.

β) Τα διατεθέντα εισιτήρια ανά κατηγορία (θέση).

γ) Η τιμή μονάδος ανά κατηγορία και συντελεστή Φ.Π.Α.

δ) Ο συνολικός αριθμός των διατεθέντων εισιτηρίων και η συνολική τους αξία ανά κατηγορία.

ε) Διακεκριμένα, η συνολική αξία των εισιτηρίων και ο αναλογών Φ.Π.Α.

στ) Το έσοδο (δικαιούμενο μίσθωμα) του ΟΜΜΑ διακεκριμένα σε καθαρή αξία και σε αναλογούντα Φ.Π.Α. 18%.

6(1). Η υπόψη εκκαθάριση αποτελεί:

α) για τον πραγματοποιήσαντα την καλλιτεχνική εκδήλωση (φυσικό ή νομικό πρόσωπο), παραστατικό εσόδου, ο Φ.Π.Α. του οποίου αποδίδεται στο Δημόσιο από τον πραγματοποιήσαντα την καλλιτεχνική εκδήλωση και παραστατικό εξόδου για το μίσθωμα που καταβάλλει στον ΟΜΜΑ.

β) για τον ΟΜΜΑ, παραστατικό εσόδου κατά το μέρος του εσόδου που εισπράττει από την παραχώρηση των αιθουσών του, με οποιαδήποτε σχέση.

4. Οι ανωτέρω αντισυμβαλλόμενοι υποχρεούνται να υποβάλλουν στοιχεία για διασταύρωση σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ. (π.δ. 186/1992 ΦΕΚ 84 Α`).

5. Η απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1. Η παρ. 3 εκ παραδρομής αναγράφεται ως παρ. 6 στην παρούσα απόφαση.Δείτε σχετικά και το ΦΕΚ Β 582 - 13.05.2002.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!