Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΠΑ Στην πρώτη θέση η Περιφέρεια Αττικής στην απορρόφηση δαπανών για το 2019

Η Αττική κατέχει την 1η θέση μεταξύ των 13 Περιφερειών στην απορρόφηση δαπανών του ΕΣΠΑ κατά το 2019, ενώ ξεπέρασε κατά 15% και τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί σε συμφωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με βάση τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου 2019 του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, το ΠΕΠ Αττικής στη διάρκεια του έτους, πραγματοποίησε δαπάνες περίπου 115 εκατ. ευρώ με συνακόλουθο την επιστροφή Κοινοτικής Συνδρομής ύψους 93 εκατ. ευρώ στη χώρα μας.

Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνεται ότι σημειώθηκε «κατακόρυφη αύξηση των δαπανών, κατά το τελευταίο τετράμηνο, δηλαδή από το διάστημα της έναρξης της θητείας της νέας Περιφερειακής Αρχής».

Μάλιστα για την θετική αυτή εξέλιξη ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη διοίκηση της Περιφέρειας.

Η στόχευσή είναι πάντα η 1η θέση, τόσο σε όρους απορρόφησης δαπανών, αλλά πρωτίστως σε όρους αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων.

«Έτσι λοιπόν, σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων μας, αξιοποιώντας την εμπειρία μας από τις προηγούμενες θέσεις ευθύνης στην αυτοδιοίκηση, τόσο στον δήμο Αμαρουσίου όσο και την ΚΕΔΕ, αλλά και με στοχευμένες κινήσεις σε συνεργασία με τη διαχειριστική μας Αρχή, καταφέραμε και ξεπεράσαμε τον στόχο δαπανών για το 2019, δίνοντας το στίγμα της νέας διακυβέρνησης της Περιφέρειας», σημείωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος δε στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 τόνισε ότι αποτελεί πλέον ένα συγκροτημένο και ισορροπημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, που εμφανίζει ενεργοποίηση και δαπάνες σε όλους τους άξονες προτεραιότητας.

Ειδικότερα τα 115 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν στο πλαίσιο του ΠΕΠ Αττικής για το έτος 2019, μοιράστηκαν στην αγορά ενισχύοντας επιχειρήσεις στον τομέα του Τουρισμού, ιδιώτες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Εξοικονομώ".

Για την προμήθεια και αποπληρωμή των νέων πυροσβεστικών οχημάτων και για την επιτάχυνση των εκτελούμενων αντιπλημμυρικών έργων με προεξέχουσα την παρέμβαση στην περιοχή της Μάνδρας, καθώς και για άλλα σημαντικά έργα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!