Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Forin.gr

Ν. 4548/2018 Δημοσιεύτηκε ο νόμος για τις ανώνυμες εταιρείες

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4548 του 2018 σχετικά με την αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών. 

Μπορείτε να διαβάσετε το νόμο, στο σύνολό του, όπως προστέθηκε στη βάση νομοθεσίας του Forin.gr, πατώντας εδώ.

Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο νόμο ο οποίος έχει τίτλο "Αναμόρφωση του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών", επιδιώκεται η αναμόρφωση του δικαίου της ανώνυμης εταιρείας με νέο νομοθέτημα. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, η συνολική ανακαίνιση της βασικής νομοθεσίας για τις ανώνυμες εταιρείες αποτελεί πλέον προφανή ανάγκη μετά την παρέλευση σχεδόν εκατονταετίας από την εισαγωγή του «κωδικοποιημένου» νόμου 2190/1920.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος αυτός νόμος ρυθμίζει εκ νέου το δίκαιο των ανωνύμων εταιρειών, καταργώντας, μεταξύ άλλων, τα άρθρα 1 έως 63δ και 90 έως 146 του κ.ν. 2190/ 1920. Σημειώνεται ότι ως γενική έναρξη ισχύος του νόμου αυτού ορίζεται η 1.1.2019, σύμφωνα με το άρθρο 190 αυτού.

Μπορείτε να διαβάσετε το νόμο, στο σύνολό του, όπως προστέθηκε στη βάση νομοθεσίας του Forin.gr, πατώντας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!