Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΕΒΕΑ Άγγελοι και startups παρουσιάσεις νεοφυών σχημάτων στο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων

Δελτίο Τύπου
 
« Άγγελοι και startups» παρουσιάσεις νεοφυών σχημάτων  στο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ
 
Αθήνα, 21 Ιουλίου 2017
 
Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 3η παρουσίαση νεοφυών σχημάτων στο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ για το έτος 2017. Ο Πρόεδρος του Δικτύου και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θωμόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά την ανάγκη επιτυχίας του θεσμού των ΕΑ, η οποία προϋποθέτει τη συνεργασία της πολιτείας με την επιχειρηματική κοινότητα και  συνιστά μια από τις αναγκαίες συνθήκες για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση. (photo 1)
 
Ο Επιστημονικός Διευθυντής του ΚεΜΕ/ΔΕΑ-ΕΒΕΑ, Καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας, παρουσίασε τις δράσεις του ΔΕΑ, μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία Εθνικού Φορέα Επιχειρηματικών Αγγέλων και η  διεθνοποίηση του ΔΕΑ. Ενώ ο σύμβουλος του ΔΕΑ, καθηγητής κ. Π. Αλεξάκης επισήμανε το ρόλο των Ε.Α στην ανάπτυξη της Οικονομίας, όπως καταμαρτυρείται από τη Διεθνή πρακτική.
 
Παρουσιάστηκαν 3 ομάδες σε 11 Αγγέλους του Δικτύου (photo 2) και συγκεκριμένα:
1. BrandCodes (κ. Θάνος Βλασταράς): τα qr codes της νέας εποχής, έγχρωμα και δυναμικά (SaaS, http://qrmitos.com).
2. CrossMobile (Δρ. Παναγιώτης Κατσαλούλης): το λογισμικό που επιτρέπει την ταυτόχρονη ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά για όλα τα λειτουργικά συστήματα, IOs, Android και Windows (software, https://crossmobile.tech). 
3. Stickito (κ. Γιώργος Ζερβός): η ελληνική απάντηση στην παγκόσμια αγορά συλλεκτικών καρτών για παιδιά (προϊόν, https://www.stickito.co.uk). 
 
Τα μέλη του Δικτύου έκαναν κομβικές ερωτήσεις στις νεοφυείς επιχειρήσεις αναφορικά με την ιδέα, την στρατηγική εισόδου στην αγορά, τη βιωσιμότητα των προτεινόμενων προϊόντων / υπηρεσιών κ.α., ενώ ταυτόχρονα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πληρότητα των παρουσιάσεων, την ωριμότητα των ομάδων και την καινοτομικότητα των ιδεών. 
 
Τα pitch decks των ομάδων έχουν αποσταλεί στους Επιχειρηματικούς Άγγελους και αναμένουμε τις πρώτες κατ’ ιδίαν συναντήσεις ήδη από την επόμενη εβδομάδα (24-28/7). Τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων δεν θα είναι σε πρώτο χρόνο ανακοινώσιμα, αποτελούν, όμως, το σημαντικότερο βήμα για τη δημιουργία υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων στην Χώρα μας. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Αργυρώ Βαρδαλά (210 33 82 350, avardala@acci.gr).
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ (www.businessangelsgreece.gr)
 
Το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του Ε.Β.Ε.Α. (Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α.) δημιουργήθηκε το 2014 για να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη χρηματοδότηση και υποστήριξη των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ο ρόλος του είναι να φέρει σε επαφή τους Επιχειρηματικούς Αγγέλους – μέλη του με τις επιχειρήσεις, οι οποίες υποβάλλουν επενδυτικές προτάσεις προς χρηματοδότηση με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα μέλη μοιράζονται την εμπειρία τους και, επεκτείνοντας τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες των επιχειρήσεων, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να κινείται από λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ έως τα 2,0 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση, ποσά τα οποία τα VCs και οι τράπεζες δεν καλύπτουν όταν πρόκειται για νεοφυείς εταιρίες ή επιχειρήσεις στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους.
 
Ο στόχος του Δικτύου για το 2017 είναι διττός, αφενός να διασυνδεθεί περαιτέρω με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και αφετέρου να προσελκύσει περισσότερα μέλη (εύπορους ιδιώτες, επιχειρηματίες/διοικητικά στελέχη/εταιρείες) που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση ή παροχή διοικητικής βοήθειας προς καινοτόμες επιχειρήσεις κατά τα πρώτα στάδια λειτουργίας τους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!