Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΕΒΕΑ Επιχειρηματικοί Άγγελοι - παγκόσμιες τάσεις

Αθήνα, 05 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου

«Επιχειρηματικοί Άγγελοι: παγκόσμιες τάσεις»

Το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ συζητά για τις τάσεις στις επενδύσεις των Επιχειρηματικών Αγγέλων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ 

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των μελών Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ με θέμα τις τάσεις που εκδηλώνονται τόσο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στις ΗΠΑ αναφορικά με τις επενδύσεις των Αγγέλων σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Επίσης, συζητήθηκε εκτενώς το νέο πρόγραμμα επικοινωνίας του Δικτύου με στόχο να προσελκύσει τις πλέον καινοτόμες ιδέες του οικοσυστήματος και να στηρίξει ουσιαστικά την ανάπτυξή τους. 

Ο επικεφαλής του Δικτύου και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θωμόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά «Ιστορικά, έτσι ξεκινάνε οι περισσότεροι σοβαροί θεσμοί και προσπάθειες. Από λίγους οραματιστές αλλά με πολύ δημιουργικό πείσμα και κουράγιο, και είμαι βέβαιος ότι, όλοι μας εδώ, διαθέτουμε και τα δυο.».

Ο Διευθυντής του ΚΕ.ΜΟ.Χ. του Οικονομικού τμήματος του ΕΚΠΑ και Σύμβουλος του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων, καθηγητής κ. Π. Αλεξάκης ανέδειξε το ρόλο των Επιχειρηματικών Αγγέλων ως βασικών πρώτων χρηματοδοτών των νεοφυών επιχειρήσεων, αλλά και ταυτόχρονα την κομβική τους συνεισφορά σε όρους στρατηγικής καθοδήγησης μιας νεοφυούς επιχείρησης. 

Ο καθηγητής κ. Θ. Παλάσκας και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Μελετών και Έρευνας (ΚΕ.Μ.Ε) του ΕΒΕΑ, στο οποίο είναι ενταγμένο το ΔΕΑ, έδωσε σημαντικά στοιχεία για τη χρηματοδότηση των Επιχειρηματικών Αγγέλων από τις 

ΗΠΑ, όπου το 1 από τα 6$ που επενδύονται στις νεοφυείς επιχειρήσεις προέρχονται από επιχειρηματικούς αγγέλους. 
Τέλος, τα μέλη του Δικτύου συζήτησαν εκτενώς και αποφάσισαν να επενδύσουν σε μια πιο ενεργή επικοινωνία με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων της χώρας μας, έτσι ώστε να κάνουν το Δίκτυο ακόμη πιο ανοικτό και προσιτό στους νέους ανθρώπους της Ελλάδας. Μέσα στον Απρίλιο του τρέχοντος έτους θα αρχίσει να υλοποιείται το σχετικό πρόγραμμα επικοινωνίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο του Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων κ. Θεόφιλο Μπεντή (τηλ. 210.36.26.664, tbentis@businessangelsgreece.gr | angels@acci.gr)

Το Δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ (www.businessangelsgreece.gr) 

Το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του Ε.Β.Ε.Α. (Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α.) δημιουργήθηκε το 2014 για να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη χρηματοδότηση και υποστήριξη των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ο ρόλος του είναι να φέρει σε επαφή τους Επιχειρηματικούς Αγγέλους – μέλη του με τις επιχειρήσεις, οι οποίες υποβάλλουν επενδυτικές προτάσεις προς χρηματοδότηση με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα μέλη μοιράζονται την εμπειρία τους και, επεκτείνοντας τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες των επιχειρήσεων, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να κινείται από λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ έως τα 2,0 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση, ποσά τα οποία τα VCs και οι τράπεζες δεν καλύπτουν όταν πρόκειται για νεοφυείς εταιρίες ή επιχειρήσεις στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους.

Ο στόχος του Δικτύου για το 2017 είναι διττός, αφενός να διασυνδεθεί περαιτέρω με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και αφετέρου να προσελκύσει περισσότερα μέλη (εύπορους ιδιώτες, επιχειρηματίες/διοικητικά στελέχη/εταιρείες) που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση ή παροχή διοικητικής βοήθειας προς καινοτόμες επιχειρήσεις κατά τα πρώτα στάδια λειτουργίας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!