Επιμελητήρια

ΕΒΕΑ «Άγγελοι με ΘΕΑ» 31η - για το 2017 - παρουσίαση των νεοφυών σχημάτων της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας στο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ

ΕΒΕΑ 

Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2017 

Δελτίο Τύπου 

«Άγγελοι με ΘΕΑ» 31η - για το 2017 - παρουσίαση των νεοφυών σχημάτων της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας  στο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ 

Πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών τις προηγούμενες ημέρες η πρώτη παρουσίαση των Νεοφυών σχημάτων της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ) στο Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ (ΔΕΑ-ΕΒΕΑ) για το έτος 2017. Ο Πρόεδρος του Δικτύου και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Παύλος Θωμόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά την έναρξη της εκδήλωσης: «Παρά το δύσκολο οικονομικό κλίμα που χαρακτηρίζει τη χώρα μας κατά τη τρέχουσα περίοδο, το ΔΕΑ-ΕΒΕΑ προχωράει στην αποστολή του με τακτικές παρουσιάσεις και σήμερα αναδεικνύει νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις προς τους Επιχειρηματικούς Αγγέλους, επιδιώκοντας πάντα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της Εθνικής οικονομίας.».  

Παρουσιάστηκαν 5 ομάδες σε 13 Αγγέλους του Δικτύου και συγκεκριμένα: 

1. MyHabeats (Δρ. Καίτη Μηλιώνη): αλλαγή διατροφικών συνηθειών μέσω του κινητού μας τηλεφώνου (mobile app, www.myhabeats.co). 

2. Pubbuh (Ανδρέας Μαχαίρας): ψηφιακές εκδοτικές υπηρεσίες ειδικά σχεδιασμένες για την online ηλεκτρονική διαδραστική εποχή (webapp, www.pubbuh.eu).  

3. Ureval (Δρ. Φώτης Μουζάκης): ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα σύγχρονων αναλυτικών υπηρεσιών για την επένδυση σε ακίνητη περιουσία και τη διοίκηση χαρτοφυλακίου (webapp, www.frynon.com).  

4. Mermix (Χρήστος Σταμάτης): διαδικτυακή πλατφόρμα διασύνδεσης των παραγωγών αγροτικών προϊόντων για την ενοικίαση αγροτικών μηχανημάτων και εργαλείων (webapp, http://www.mermix.gr).  

5. EasyExports (Donato Tagliente & Αθηνά Στάντζου): διαδικτυακή πλατφόρμα διασύνδεσης εξαγωγέων και εισαγωγέων με έμφαση στην διάδραση πραγματικού χρόνου (webapp, http://www.easyexports.eu).  

Τα μέλη του Δικτύου έκαναν κομβικές ερωτήσεις στις νεοφυείς επιχειρήσεις αναφορικά με την ιδέα, την στρατηγική εισόδου στην αγορά, τη βιωσιμότητα των προτεινόμενων προϊόντων / υπηρεσιών κ.α., ενώ ταυτόχρονα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πληρότητα των παρουσιάσεων, την ωριμότητα των ομάδων και την καινοτομικότητα των ιδεών.  

Τα pitch decks των ομάδων έχουν αποσταλεί στους Επιχειρηματικούς Άγγελους και αναμένουμε τις πρώτες κατ’ ιδίαν συναντήσεις ήδη από την επόμενη εβδομάδα (20-24/2). Τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων δεν θα είναι σε πρώτο χρόνο ανακοινώσιμα, αποτελούν όμως το σημαντικότερο βήμα για τη δημιουργία υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων στην Χώρα μας.  

Για περισσότερες πληροφορίες: 

1. για το Δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο κ. Θεόφιλο Μπεντή (210 36 26 664, tbentis@businessangelsgreece.gr | angels@acci.gr) 

2. για τα νεοφυή σχήματα και τη ΘΕΑ μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη κα. Χριστίνα Κουντουριώτη (211 103 6905, info@theathensincube.gr | christina@theathensincube.gr)  

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ (www.businessangelsgreece.gr)  

Το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του Ε.Β.Ε.Α. (Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α.) δημιουργήθηκε το 2014 για να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη χρηματοδότηση και υποστήριξη των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ο ρόλος του είναι να φέρει σε επαφή τους Επιχειρηματικούς Αγγέλους – μέλη του με τις επιχειρήσεις, οι οποίες υποβάλλουν επενδυτικές προτάσεις προς χρηματοδότηση με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα μέλη μοιράζονται την εμπειρία τους και, επεκτείνοντας τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες των επιχειρήσεων, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να κινείται από λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ έως τα 2,0 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση, ποσά τα οποία τα VCs και οι τράπεζες δεν καλύπτουν όταν πρόκειται για νεοφυείς εταιρίες ή επιχειρήσεις στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους. 

Ο στόχος του Δικτύου για το 2016 είναι διττός, αφενός να διασυνδεθεί περαιτέρω με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και αφετέρου να προσελκύσει περισσότερα μέλη (εύπορους ιδιώτες, επιχειρηματίες/διοικητικά στελέχη/εταιρείες) που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση ή παροχή διοικητικής βοήθειας προς καινοτόμες επιχειρήσεις κατά τα πρώτα στάδια λειτουργίας τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!