Ανάλωση Κεφαλαίου μεταξύ συζύγων
Σύμφωνα με τα έγγραφα ποι έχει εκδώσει η Διοίκηση για την ανάλωση και συγκεκριμένα στην περίπτωση που εχει αποβιώσει ο ένας εκ των δύο (έγγραφα 1029091/564/α0012/27-3-2022, και 1001807/11/8-1-2003) αναφέρει ότι ο άλλος σύζυγος μπορεί να επικαλεστεί και τα εισοδήματα του αποβιώσαντος συζύγου, αλλά μόνο εκείνα που είχαν συμπεριληφθεί στις κοινές τους δηλώσεις.
Το ερώτημά μου αφορά ζευγάρι φορολογουμένων που κάνει κοινή φορολογική δήλωση μεχρι και το φορολογικό έτος 2018. Για κάποιο λόγο δικό τους για το φορολογικό έτος 2019 και 2020, κάνουν χωριστή δήλωση. Δεν έχουν χωρίσει, ούτε είναι σε διάσταση. Η σύζυγος το φορολογικό έτος χρειαζεται ανάλωση κεφαλαίου, την οποία δεν έχει η ίδια.
Υπάρχει περίπτωση η σύζυγος να επικαλεστεί ανάλωση κεφαλαίου από τα εισοδήματα του συζύγου;
Σε συνέχεια των παραπάνω να προσθέσω ερωτημα. Μπορεί να γίνει τροποποιητική-συμπληρωματική Δ.Φ.Ε για τα δυο αυτά έτη 2019 και 2020, ωστε οι δηλώσεις να γίνουν κοινές, ώστε υπόχρεος να μπορεί να καλύψει τα τεκμήρια της συζύγου;