Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Ναυτικος

Καλησπέρα σας ,
Να σας ρωτησω ,είμαι Ηλεκτρολόγος στην ειδκότητα εργαζομενος σε υπο ελληνικη σημαια καραβια που μεταφερουν πετρελαιο στο εξωτερικο.
Το 2023 ταξιδευα απο μέσα Μαρτιο εως και τέλη Οκτωμβριου στο εξωτερικο (περιπου δηλαδη 7 μήνες) και το καθαρο μ εισοδημα ήταν στα 37.000 ευρω. Η βασική ερώτηση μου για το έτος 2023 τι μου αναλογει  για να καταφερω το αφορολογητο  ; θεωρούμαι ως εργαζομενος εξωτερικου και θα αντιμετωπιστω ανάλογα ;  Δεν έχω αλλα εισοδήματα και δηλωνω φιλοξενούμενος στο σπιτι των γονιων μου


(στο e-banking έχω παρατηρησει μια εφαρμογη υπολογισμου του ποσα πρεπει να ξοδεψω ) Κατά πόσο εγκυρη είναι η εφαρμογή ;

Ευχαριστω πολυ .

  • 1 Απάντηση

Δυστυχώς, αυτό είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς ναυτικούς. Πολλοί δεν μπορούν να εκτελέσουν τις πληρωμές τους ηλεκτρονικά επειδή περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στο πλοίο και τελικά υποχρεώνονται να πληρώνουν "πρόστιμα".

Ως ναυτικός και όχι φοροτεχνικός που εργάζεται σε πλοίο με ελληνική σημαία, δεν πιστεύω ότι υπάγομαι στην κατηγορία των εργαζομένων στο εξωτερικό, διότι το πλοίο με ελληνική σημαία θεωρείται επέκταση του ελληνικού κράτους και διέπονται από τους νόμους της σημαίας του πλοίου, άρα δεν είμαστε εργαζόμενοι στο εξωτερικό αλλά στο εσωτερικό.

Όσον αφορά την εφαρμογή του e-banking, τη θεωρώ αρκετά αξιόπιστη.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση