Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Τιμολόγηση δελτίων που εκδόθηκαν έως 31/12 με ημερομηνία 31/12/2022 μέσα στο επόμενο έτος (ήτοι τον 1ο/2023)

Δελτία που έχουν εκδοθεί έως 31/12/2022, μπορούν να τιμολογηθούν τον Γενάρη αλλά να φέρουν ημερομηνία τιμολόγησης την 31/12/2022; Όπως είχε προτείνει ο κ. Σταματόπουλος σε πρόσφατο άρθρο πριν μερικούς μήνες. https://www.forin.gr/articles/article/59657/xronos-ekdoshs-timologiwn-sto-telos-tou-mhna-h-tou-etous-kai-to-problhma-tou-xronou-diabibashs-sthn-platforma-mydata-kai-katatakshs-twn-esodwn

  • 3 Απαντήσεις

Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει και δεν έχει υπάρξει διόρθωση στην εφαρμογή mydata. Όσα αναφέρω στο άρθρο ισχύουν και με βάση τις διατάξεις των ΕΛΠ μπορείτε να τιμολογήσετε μέχρι 15.1 με ημερομηνία την τελευταία ημέρα της χρήσης. Πρακτικά θα υπάρχει το θέμα της ετεροχρονισμένης διαβίβασης αλλά δεν υπάρχει πρόστιμο.
Διαφορετικά, πρέπει να καταχωρήσετε τα έσοδα 31.12 ως πρόβλεψη και το τιμολόγιο να εκδοθεί με ημερομηνία 15.1 για να στείλετε το τιμολόγιο στο mydata στον οριζόμενο κατά τις διαδικασίες αυτού χρόνο. Ο ΦΠΑ στην περίπτωση αυτή θα αποδοθεί με τη δήλωση που ανήκουν οι τιμολογήσεις του Ιανουαρίου.
Ανεξάρτητα αυτών, εξακολουθώ να έχω την προσωπική άποψη ότι μπορεί να βρεθεί λύση αποδοχής ή αυτή που πρότεινα ή κάποια άλλη χρηστική που να εξυπηρετεί όλους. Ακόμα τονίζω  ότι οι τεχνικές εφαρμογές δεν πρέπει να δημιουργούν δυσλειτουργίες στις επιχειρήσεις, ούτε να τις επιβαρύνουν με κόστη όταν υπάρχει δυνατότητα λύσεων.

θεωρώ ότι και τα πιστωτικά τζίρου θα εκδοθούν 31/12/2022 με την ίδια λογική προς τους πελάτες με τους οποίους υπάρχει τέτοια συμφωνία. Σωστά; Σας ευχαριστώ και πάλι.

Ειδικά στα πιστωτικά λόγω τζίρου δεν μπορεί να υπάρξει άλλη λογική.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση