Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Τιμολόγηση ενδοκοινοτικής αγοράς παγίου

Καλημέρα σας
Ιταλική εταιρεία με την οποία έχουμε σύμβαση για αγορά μηχανήματος τιμολόγησε τις προκαταβολές που έλαβε από εμάς με τιμολόγια Ιανουαρίου,Φεβρουαρίου και Ιουνίου,στα τιμολόγια αυτά αναφέρει μόνο την αξία των προκαταβολών (συνολικά τρείς προκαταβολές).Με την παράδοση του μηχανήματος τον Ιούλιο έκοψαν τιμολόγιο με το υπόλοιπο της αξίας του μηχανήματος αναφέροντας την συνολική αξία και αφαιρώντας την αξία από τα τιμολόγια των προκαταβολών .Σε αυτό το τελευταίο τιμολόγιο αναφέρουν την περιγραφή του μηχανήματος αναλυτικά, τα κιλά ,τα δελτία αποστολής τα cmr και γενικά όλα τα στοιχεία της συναλλαγής.
Ο προμηθευτής μας δήλωσε ότι θα συμπεριλάβει την συνολική αξία της συναλλαγής στο vies και ιντραστατ στην περίοδο του Ιουλίου που έχει γίνει και η παράδοση του μηχανήματος.
Εμείς πως πρέπει να χειριστούμε την συναλλαγή αυτή σε VIES (δηλαδή σε ποιόν μήνα πρέπει να γίνουν οι ανακεφαλαιωτικοί στους μήνες των τιμολογίων ή στον μήνα της παράδοσης Ιούλιο που έιναι και το τελευταίο τιμολόγιο; Επίσης η ίδια ερώτηση και για την χρεωπίστωση στις περιοδικές φπα σαν ενδικοινοτική.Με το ιντραστατ τι γινεται πότε πρέπει να υποβληθεί;
Ευχαριστώ

  • 1 Απάντηση

Ιντραστατ θα υποβάλλετε αν έχετε ξεπεράσει τα ανάλογα κατώφλια των αφίξεων.
https://eurostat.statistics.gr/announcement?id=79

Αν δεν είχατε υποβάλλει τους αντίστοιχους μήνες κι εσείς τα vies τότε κάντε το κι εσείς τώρα συνολικά. Αν ήδη είχατε δηλώσει τα προηγούμενα τιμολόγια τους αντίστοιχους μήνες τότε συμπληρώστε την διαφορά. Σε επίπεδο χρήσης δεν θα αλλάξει κάτι.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση