Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Φορολόγηση Αποζημίωσης Απόλυσης για μισθωτό με μπλοκάκι

Γειά σας,

Μέσα στον Οκτώβριο του 2019 απολύθηκα από την εργασία μου, όπου εργαζόμουν για 10 χρόνια ως μισθωτός με μπλοκάκι (ως Μηχανολόγος Μηχανικός) κι έκανα τα προηγούμενα χρόνια φορολογική δήλωση σύμφωνα με την περίπτωση στ' της παραγρ.2 του άρθρου 12 ΚΦΕ. Η εταιρεία για να μου δώσει την αποζημίωση που δικαιόμουν , μου ζητήσανε κι έκοψα τιμολόγιο υπηρεσιών, υπογράφοντας και την ανάλογη σύμβαση.
Θα σας παρακαλούσα να μου πειτε εάν υπάρχει τρόπος να δηλώσω την αποζημίωση έτσι ώστε να φορολογηθεί ως αποζημίωση απόλυσης κι όχι ως εισόδημα. Σύμφωνα με τον νόμο, οι μισθωτοί για την αποζημίωση απόλυσης, φορολογούνται με διαφορετική κλίμακα από αυτήν του εισοδήματος (0 φόρος μέχρι αποζημίωση 60.000 €).
Εφόσον ο νόμος με φορολογεί για το εισόδημα με την κλίμακα των μισθωτών και με δικαίωμα έκπτωσης φόρου, όπως στους μισθωτούς, επίσης αναγνωρίζει το δικαίωμά μου να ζητήσω και να πάρω αποζημίωση απόλυσης (σε αντίθεση με τους ελεύθερους επαγγελματίες) θα ήθελα να ξέρω αν και πως πρέπει να δηλωθεί η αποζημίωση ώστε να φορολογηθεί αυτη με την κλίμακα φορολογίας αποζημίωσης των μισθωτών.

Περιμένω την απάντησή σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση