Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

αναστολή εργασιών με διοικητική εντολή

καλησπέρα σας,
δήλωσα λανθασμένη ημερομηνία αναστολής στο εργάνη, επιχείρησης που έχει κλείσει με διοικητική εντολή( επισιτιστικά,)  αντί για 14/03/2020 έβαλα την ημερομηνία της απόφασης 13/03/2020. Υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτό? ή δεν δημιουργεί πρόβλημα τόσο στον εργοδότη όσο και στους εργαζόμενους?

σας ευχαριστώ πολύ.

  • 3 Απαντήσεις

Έχουμε τοποθετηθεί σχετικά με το ζήτημα των τροποποιητικών δηλώσεων και σε άλλη μας απάντηση. Μπορείτε να ανατρέξετε σχετικώς εδώ.

Επαναλαμβάνουμε και προς εσάς ότι δεδομένου ότι δεν υφίσταται καμία έως τώρα οδηγία ως προς τον τρόπο υποβολής τυχόν τροποποιητικών δηλώσεων για διορθώσεις είτε σημαντικές είτε λιγότερο σημαντικές, κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο αυτό να διευκρινιστεί αρμοδίως καθώς δεν είναι σαφές εάν η δεύτερη δήλωση αντικαθιστά ή συμπληρώνει την πρώτη.

Ειδικώς στη δική σας περίπτωση και δεδομένου ότι πρόκειται για σφάλμα που εντάσσεται στα όρια της παραδρομής, η άποψή μας είναι να αποφύγετε την υποβολή δεύτερης δήλωσης έως ότου παρασχεθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σημειώνουμε ότι με την ΚΥΑ 12998/2020 ορίζεται ότι στην περίπτωση των επιχειρήσεων των οποίων απαγορεύτηκε η επιχειρηματική τους δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής "οι συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τελούν σε αναστολή, για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η εντολή της δημόσιας αρχής, για απαγόρευση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας."

Σας ευχαριστώ πολύ

με εκτίμηση

Με σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανήρτησε χρονοδιάγραμμα υποβολής εντύπων στο ΠΣ "ΕΡΓΑΝΗ", διορθώσεων και εκκαθάρισης πληρωμών. 

Στο χρονοδιάγραμμα αναφέρεται ότι διορθώσεις θα μπορούν να πραγματοποιήσουν όλοι (εργοδότες και εργαζόμενοι) αρχικά μεταξύ 11 - 13 Απριλίου ενώ δυνατότητα διορθώσεων προβλέπεται και σε μεταγενέστερες ημερομηνίες.

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική είδηση, όπως αναρτήθηκε στο Forin.gr εδώ.

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό, όπως σημείωσε ο Υπουργός, θα ακολουθήσει σχετική εγκύκλιος.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση