Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Συγκεντρωτικες καταστασεις πελατων προμηθευτων

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΙΣ 27\09\2017 ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 2017  ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑ ΕΤΟΣ  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ  ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ?

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 της απόφασης ΠΟΛ. 1022/2014, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την απόφαση ΠΟΛ. 1051/2016, οι καταστάσεις πελατών - προμηθευτών που αφορούν τα ημερολογιακά έτη 2016 και επόμενα, υποβάλλονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του επομένου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν.

Οι καταστάσεις φορολογικών στοιχείων πελατών - προμηθευτών θεωρούνται δηλώσεις πληροφοριακού χαρακτήρα και ως εκ τούτου η μη υποβολή ή εκπρόθεσμη υποβολή τους επιφέρει το πρόστιμο της περ. α' της παρ. 1 του άρθρου 54 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 100 ευρώ.

Στο ηλεκτρονικό βιβλίο "Συγκεντρωτικές Καταστάσεις" του Forin.gr – Premium θα βρείτε πλήρη ανάλυση και όλο το διαθέσιμο υλικό (αποφάσεις, εγκυκλίους, διοικητικές λύσεις) που αφορά τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση