Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Τίτλος κτήσης. Απόδειξη δαπάνης

Μπορει καποιος να μου γραψει τι ισχυει φετος το 2017 για τον τιτλο κτισης δαπανων;

Έχει ανελθει εως 10000 ευρω με 20% φορολογια και 3,6 χαρτοσημο; Μπορει ενας ανεργος να κανει συμβαση με αυτον και να εχει εισοδημα;

  • 1 Απάντηση

Είναι δυνατή η καταβολή αμοιβών με Απόδειξη Δαπάνης:

α) στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία, ευκαιριακά και ως παρεπόμενη απασχόληση, παρέχουν υπηρεσίες, εφόσον οι συναλλαγές αυτές στο σύνολό τους δεν υπερβαίνουν το ποσό των 10.000 ευρώ ετησίως.

Ενδεικτικά, στην περίπτωση αυτή εμπίπτουν:
- Τα φυσικά πρόσωπα όπως φοιτητές, νοικοκυρές, άνεργοι κλπ, που συμβάλλονται με εταιρείες ερευνών με συμβάσεις έργου ή όχι.
- Τα φυσικά πρόσωπα που διενεργούν πωλήσεις με το σύστημα της κατ’ οίκον επίδειξης, ως αντιπρόσωποι πωλητές (dealers).
- Οι ιδιωτικοί ή δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες κ.λ.π οι οποίοι μετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα επιχορηγούμενα ή μη, τα οποία εκτελούνται τόσο από πρόσωπα υπόχρεα των ΕΛΠ, όσο και από διάφορους φορείς.
- Οι διερμηνείς ή μεταφραστές.

β) στους δημόσιους ή ιδιωτικούς υπαλλήλους ή συνταξιούχους που είναι συγγραφείς ή εισηγητές εκπαιδευτικών προγραμμάτων (π.χ. μεταπτυχιακά) και σεμιναρίων (π.χ. ημερίδες), εφόσον δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα. Για την κατηγορία αυτή δεν τίθεται όριο ακαθαρίστων εσόδων.

Από το βιβλίο μας "ΕΛΠ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ" άρθρο 39 παρ. 1 ν.4308/2014(ΕΛΠ). Βλέπε  και σχετική ενότητα στα άρθρα 1 και 8.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση