Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Τέλη και Ειδικές Φορολογίες

νέα ερώτηση

τιμολόγιο από κύπρο με αμοιβή για συμβουλές υπηρεσιών διαδυκτίου.

καλησπέρα σας
θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπόκειται σε παρακράτηση φόρου και τι ποσοστό τιμολόγιο από κύπρο το οποίο αφορά αμοβή για υπηρεσίες που μας παρέχουν για το διαδύκτιο.
μας έχουν στείλει το έντυπο σύμβασης αποφυγής της διπλής φορολογίας μεταξύ ελλάδος και κύπρου

Θα χρειαστεί να διευκρινίσετε ακριβώς τι υπηρεσίες λαμβάνετε από την εν λόγω εταιρεία προκειμένου να απαντηθεί η ερώτησή σας.

Το συμφωνητικό γράφει σαν αντικείμενο σύμβασης ''ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΕΙΔΕΚΕΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ DIGITAL MEDIA ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ONLINE REPUTATION MONITORING ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ'' Σας ευχαριστώ πολύ.

  • 1 Απάντηση

Κ. Τριανταφύλλου, αρχικά θεωρούμε ότι οι αμοιβές αυτές δεν περιλαμβάνονται στις αμοιβές διοίκησης, αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλες αμοιβές για παρόμοιες υπηρεσίες στις οποίες επιβάλλεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 62 του ΚΦΕ σε συνδυασμό με την ερμηνεία που έχει δοθεί με την εγκ. ΠΟΛ. 1120/2014

Σε κάθε περίπτωση, όμως, και ανεξαρτήτως εάν οι υπηρεσίες εμπίπτουν ή όχι στην περ. δ' της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, ορίζεται σχετικά στην εγκ. ΠΟΛ. 1120/2014 ότι "οι αμοιβές που λαμβάνει νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα το οποίο δεν έχει τη φορολογική του κατοικία και δεν διατηρεί μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου. Επισημαίνεται ότι, στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται η υποβολή μηδενικής δήλωσης παρακρατούμενου φόρου."

Διαβάστε σχετικά την παρ. 3 του άρθρου 62 της εγκ. ΠΟΛ. 1120/2014.

Σημειώνουμε πληροφοριακά ότι πρέπει να έχετε υπόψη σας και τη διάταξη της περ. ιγ' του άρθρου 23 του ΚΦΕ σύμφωνα με την οποία δεν εκπίπτει "το σύνολο των δαπανών που καταβάλλονται προς φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που είναι φορολογικός κάτοικος σε κράτος μη συνεργάσιμο ή που υπόκειται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 του Κ.Φ.Ε., εκτός εάν ο φορολογούμενος αποδείξει ότι οι δαπάνες αυτές αφορούν πραγματικές και συνήθεις συναλλαγές και δεν έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά κερδών ή εισοδημάτων ή κεφαλαίων με σκοπό τη φοροαποφυγή ή τη φοροδιαφυγή. Η διάταξη του προηγούμενου εδαφίου δεν αποκλείει την έκπτωση των δαπανών που καταβάλλονται προς φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα που είναι φορολογικός κάτοικος σε κράτος μέλος της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ., εφόσον υπάρχει η νομική βάση για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της Ελλάδας και αυτού του κράτους μέλους."

Προσθέστε τη δική σας απάντηση