Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Αναδρομικά συντάξεων δηλωση 2015

Η μητέρα μου είνια συνταξιούχος και στη βεβαίωση συντάξεων εχει 2 μικρά ποσά ως αναδρομικά για το 2012 και 2013. Θα πρέπει να γίνει συμπληρωματική δήλωση για το 2012 και το 2013; μπορει να γινει ηλεκτρονικά; θα συμπληρωθούν μόνο τα ποσα της συνταξης και των φορων που αναλογουν και παρακρατηθηκαν; χρειαζεται στη συμπληρωματικη δηλωση να συμπληρωθει καποιο αλλο πεδιο;

ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • 5 Απαντήσεις

Καλημέρα,

Θα πρέπει να γίνουν δύο συμπληρωματικές δηλώσεις αντίστοιχα για τα έτη 2012, 2013 και να υποβληθούν χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ με την ένδειξη "Συμπληρωματική", συνοδευόμενες η κάθε μία από την "αίτηση Π" με την οποία ζητάτε επανεκκαθάριση του φόρου λόγω αναδρομικών και στην οποία θα αναφέρετε ότι υποβάλλετε συνημμένως τη συμπληρωματική με τα επιπρόσθετα ποσά στα σχετικά πεδία.
Επομένως μόνο τα ποσά (των αναδρομικών και φόρων) και τα στοιχεία του πίνακα Ι.

καλησπέρα σας,

καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την άμεση απόκριση. Ήθελα να ρωτήσω πέρσι είχε δοθεί η δυνατότητα για ηλεκτρονική υποβολή τροποποιητικής μέσω taxis (τουλάχιστον για την ίδια χρονιά, είχα υποβάλει τροποποιητική, δεν γνωρίζω αν δινοταν η δυνατοτητα για συμπληρωματική για προηγούμενες χρονιες). Έπαψε πλέον να δίνεται αυτή η δυνατότητα;

ευχαριστώ πολύ

Καλημέρα,

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά όχι για τροποποιητικές προηγουμένων ετών. Δηλαδή, οι τυχόν τροποποιητικές που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά φέτος θα αφορούν και μόνο το διαχειριστικό έτος 2014 για το οποίο και υποβάλλουμε δηλώσεις. Δυστυχώς, το χρόνιο αυτό πρόβλημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί ηλεκτρονικά και η ταλαιπωρία υποβολής χειρόγραφης συμπληρωματικής ή τροποποιητικής δήλωσης, συνήθως για τα αναδρομικά εξακολουθεί να υφίσταται.

Να καταχραστώ της ανταπόκρισης σας και να ρωτήσω τι προθεσμία υποβολής υπάρχει για τις συμπληρωματικές / τροποποιητικές προηγούμενων ετών. 

Σας ευχαριστώ πολύ για την εγκαιρη και έγκυρη απάντηση σας

Θα σας πρότεινα, το αργότερο μέχρι την λήξη του "οικείου έτους' δηλαδή 31/12/2015, εφόσον λάβατε γνώση, με βεβαίωση συντάξεων μέσα στο 2015.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση