Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Δήλωση Εισοδήματος από το Εξωτερικό

Αν φορολογούμενος έχει και εισόδημα από το εξωτερικό μέσα στο 2014 και δεν έχει μεταφερθεί ακόμα στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, υποχρεούται να το δηλώσει στη Φορολογική του Δήλωση? και αν ναι, θα φορολογηθεί,ακόμα κι αν το εισόδημα του έχει ηδη φορολογηθεί στην χώρα που το απέκτησε? (Σημ. υπάχει Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και το ενδιαφέρον σας.

  • 4 Απαντήσεις

ειμαι σε παρομοια κατασταση,με οτι μου εχει πει καποιος λογιστης δηλωνοντας το εισοδημα στο κωδ.389 και τον φορο που παρακρατηθηκε στον κωδ.651 ,μαλλον δεν προκυπτει φορος,εκτος και αν περνας το αφορολογητο (νομιζω 9500)...δεν το εχω δοκιμασει ακομα περιμενω να παω ελλαδα να το κανω με τον λογιστη μαζι!

Καλημέρα,

Ως φορολογικός κάτοικος Ελλάδας, ασφαλώς και έχει την υποχρέωση αναφοράς του συγκεκριμένου εισοδήματος στη δήλωσή του, επιλέγοντας τη σωστή "περιοχή" τοποθέτησης του ποσού, ανάλογα με το τι προβλέπεται στη ΣΑΔΦ στο ζήτημα της φορολόγησης. Στη δήλωση η αναφορά του εισοδήματος αλλοδαπής προέλευσης θα γίνει ως εισόδημα οπου η Ελλάδα α) έχει δικαίωμα φορολόγησης ή β) έχει αποκλειστικό δικαίωμα φορολόγησης ή γ) τα θεωρεί απαλλασσόμενα του φόρου επειδή φορολογούνται μόνο στην αλλοδαπή.

Νικόλας 08/06/2015 19:21:16

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

φιλε Νικολα τελικα την εκανα την δηλωση ,το εισοδημα δηλωνεται στους κωδ. που σου ειχα πει και εφοσον δεν περναει το 9500 ειναι αφορολογητο

Ευχαριστώ πολύ Ιωάννη για το ενδιαφέρον!

Προσθέστε τη δική σας απάντηση