Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

τροποποιητικη δηλωση για μεταφορα ζημιας οικον.ετους 2013 στο οικον.ετος 2014

Μπορω να υποβαλω τροποποιητικη δηλωση οικον.ετους 2013 και να προσθεσω επιπλεον αναλωση ωστε να μηδενισθουν τα τεκμηρια και να μπορει να μεταφερθει η ζημια ετους 2013 στο οικον.ετος 2014 την οποια εχω υποβαλει εμπροθεσμα.

  • 1 Απάντηση

Καλημέρα,

Ναι, μπορείτε να προχωρήσετε σε συμπληρωματική δήλωση οικ. έτους 2013 και ορθώς όπως παρατηρήθηκε σε τουλάχιστον δύο ανάλογες περιπτώσεις, δεν επιβλήθηκε πρόστιμο.

Ωστόσο, η τροποποιητική του οικ. έτους 2014 (μέχρι στιγμής 17/07/2014, 11:00 - μετά και την εκπνοή της παράτασης) θα θεωρηθεί εκπρόθεσμη. Ενδεχόμενα αυτό να ανατραπεί, αν υπάρξει νέα τοποθέτηση του Υπουργείου για τις ημερομηνίες, κάτι που συνεχώς "καλλιεργείται" τα τελευταία 24ωρα.

George D 17/07/2014 12:43:28

Να προσθέσω όμως το εξής: Τον παραπάνω χειρισμό θα πρέπει να τον δούμε απόλυτα ρεαλιστικά, να τον συντονίσουμε δηλαδή στα πραγματικά δεδομένα της ανταπόκρισης του συστήματος (ανθρώπινο δυναμικό ΔΟΥ και εφαρμογή Taxisnet). Εκ των πραγμάτων, η συμπληρωματική του οικ. έτους 2014 θα είναι εκπρόθεσμη, αφού θα πρέπει να αναμένετε την εκκαθάριση από τη συμπληρωματική του οικ. έτους 2013, δηλαδή με άλλα λόγια την καταχώρηση των νέων δεδομένων στο σύστημα, από τους υπάλληλους της ΔΟΥ. Οσο αυτό καθυστερεί και θα καθυστερήσει, η προσπάθειά σας εμπρόθεσμα ίσως, να υποβάλλετε την συμπληρωματική οικ. έτους 2014 θα αποβαίνει άκαρπη, καθώς η εφαρμογή "δε θα βλέπει" ακόμη το περισινό αρνητικό της ζημίας και δε θα δέχεται στο συγκεκριμένο πεδίο το ποσό. Ηδη, υποβληθείσες τροποποιητικές γενικώς, προηγουμένων ετών, από το Μάϊο δεν έχουν επανακαθαριστεί ακόμη.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση