Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Εκκαθάριση τροποποιητικής δήλωσης

"Aν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι χρεωστικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει μείωση του χρεωστικού αποτελέσματος ή μηδενικό αποτέλεσμα, τότε μειώνεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης η αρχική βεβαίωση κατά το ποσό της διαφοράς, (αρχικά οφειλόμενο ποσό-τελικά οφειλόμενο ποσό) και καταβάλλεται το εναπομένον υπόλοιπο αυτής σύμφωνα με την αρχική βεβαίωση."
 
Ανήκω στην παραπάνω περίπτωση. Το αποτέλεσμα της πρώτης εκκαθάρισης ήταν χρεωστικό 140,00 € και της τροποποιητικής βγήκε μηδενικό. Η οφειλή όμως δεν βγήκε απο το πεδίο "Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης" .. Τι πρέπει να κάνω; Το ατομικό φύλλο έκπτωσης τι είναι; Χρειάζεται να απευθυνθώ στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  • 11 Απαντήσεις
εγκεκριμένη απάντηση

Στο καινούργιο εκκαθαριστικό (μετά την οριστική υποβολή της τροποποιητικής) αναγράφεται το αρχικό χρεωστικό και το τελικό χρεωστικό (μηδενικό στην περίπτωσή σας).
Αριστερά ακριβώς υπάρχει η πληροφορία "ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΗΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥ ΣΑΣ"
Συνεπώς περιμένετε 10 ημέρες και ελέγξτε πάλι τα στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTaxisnet,

Ευχαριστώ πάρα πολύ! Ναι το είδα αυτό στο εκκαθαριστικό! Οπότε περιμένουμε...

Καλησπερα.Η αρχική μου δήλωση ήταν χρεωστική 388 ευρώ υποβλήθηκε εμπρόθεσμα και έχει πληρωθεί επίσης όλο το ποσό.Εκανα τροποποιητική λόγω αποδείξεων γιάτι ξέχασα να τίς βάλω όλες από βιασύνη και μου βγάζει πιστωτικό 40 ευρώ.Τί γίνεται σε αυτή τήν περίπτωση?Θά έχω κάποιο πρόστιμο για αυτό?Ο φόρος που πλήρωσα δεν πρέπει να μού επιστραφεί?

Καλησπέρα,

Σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1164/13.06.2014 "§8: Αν το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης της αρχικής δήλωσης είναι χρεωστικό και κατά την εκκαθάριση της τροποποιητικής δήλωσης προκύψει πιστωτικό αποτέλεσμα, τότε μηδενίζεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης η αρχική βεβαίωση και το προς επιστροφή, βάσει της τροποποιητικής δήλωσης ποσό, επιστρέφεται με Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 του Ν. 4174/2013 [...]».

Επομένως στην περίπτωσή σας (δεν υπάρχει θέμα προστίμου), θα σας αποδοθεί/επιστραφεί το ποσό, αλλά με Ατομικό Φύλλο Εκπτωσης και με τη φυσική σας παρουσία στη ΔΟΥ. Στην νέα Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού του Φόρου, στις περιπτώσεις όπως και τη δική σας υπάρχει ειδική επισήμανση όπως "για το επιστρεφόμενο ποσό απευθυνθείτε στη ΔΟΥ μετά 15 ημέρες".  Σε κάθε περίπτωση κρατείστε "στενή" επαφή με το MyTaxisnet (προσωποποιημένη πληροφόρηση, στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης) για να παρακολουθήσετε την εξέλιξη στο ζήτημα.

Σάς ευχαριστώ θερμά!

Μπαίνω στο σύνδεσμο για τις δηλώσεις Ε1, αλλά δεν υπάρχει πουθενά η δυνατότητα υποβολής της τροποποιητικής. Αντιθέτως, βλέπω μόνο την υποβολή της προηγούμενης δήλωσης. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Καλησπέρα σας. το αρχικό υπόλοιπο του εκκαθαριστικού ήταν χρεωστικό (δεν έχει πληρωθεί ακόμα) και μετά την τροποποιητική έγινε πιστωτικό. την επιστροφή φόρου η εφορία θα την καταβάλλει στον τραπεζικό λογαριασμό που έχω δηλώσει ή θα πρέπει να πάω στην εφορία για να εισπράξω? Σας ευχαριστώ

Εκανα τροποποιητική δήλωση γτ είχαν γίνει κάποια κάποια λάθη στη δήλωση, το ποσο μου βγήκε χρεωστικό και στις δυο περιπτώσεις με το ίδιο ποσο αλλά δεν μ έχουν διαμορφωθεί οι δόσεις στα αριστερά... το ποσο είναι 240€... τι πρέπει να κάνω για να μπουν σε δόσεις ;

Κάναμε τροποποιητικής στην δήλωση του πατέρα μου μόνο την φιλοξενία μου.Ενω η αρχική φορολογική κ το εκκαθαριστικό ήτανε 0 στην τροποποιητικη έβγαλε χρεωστική 1200 ευρώ.Τι μπορούμε να κάνουμε??

Κάναμε τροποποιητικής στην δήλωση του πατέρα μου μόνο την φιλοξενία μου.Ενω η αρχική φορολογική κ το εκκαθαριστικό ήτανε 0 στην τροποποιητικη έβγαλε χρεωστική 1200 ευρώ.Τι μπορούμε να κάνουμε??

Κάναμε τροποποιητικής στην δήλωση του πατέρα μου μόνο την φιλοξενία μου.Ενω η αρχική φορολογική κ το εκκαθαριστικό ήτανε 0 στην τροποποιητικη έβγαλε χρεωστική 1200 ευρώ.Τι μπορούμε να κάνουμε??

Προσθέστε τη δική σας απάντηση