Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Συμπληρωματική δήλωση E2

Εκ παραδρομής δεν δηλώθηκε στο Ε2, αποθήκη που για το οικ. έτος 2014 παρέμεινε κενή. Στα αντίστοιχα Ε2 των προηγούμενων ετών είχε δηλωθεί κανονικά ενώ επίσης καταγράφεται και στα Ε9.
Ακριβώς επειδή είναι κενή δεν επηρεάζει τo E1 και την εκκαθάριση. Πρέπει να γίνει συμπληρωματική / τροποποιητική; Μέσω taxis ; Υποβάλλεται μόνο το Ε2 με την εγγραφή του ακινήτου που εκ παραδρομής δεν δηλώθηκε ως κενό; Ή διορθώνεται το Ε2 που υποβλήθηκε με την προσθήκη της αποθήκης;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • 2 Απαντήσεις

Καλημέρα,

Κανονικά ναι θα πρέπει να υποβληθεί συμπληρωματική και εμπρόθεσμα ηλεκτρονικά (να βρίσκεστε σε "επιφυλακή" καθώς αναμένεται το άνοιγμα της εφαρμογής).
Ακριβώς, επειδή πρόκειται περί ηλεκτρονικής υποβολής και μάλιστα πρωτοεφαρμοζόμενης, θα χαρακτηρίζονταν επιπόλαιη με το ενδεχόμενο της ανακρίβειας, οποιαδήποτε άποψη ως προς τον τρόπο της υποβολής. Σαφώς θα υπάρξουν διευκρινήσεις. Αν αυτές συμβαδίζουν απόλυτα με τον τρόπο της χειρόγραφης υποβολής, τότε ευχαρίστως να υπάρξει υπόδειξη για τον τρόπο που θα το χειριστείτε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΖΟΣ 07/07/2014 10:23:00

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση σας. Να σας ρωτήσω συμπληρωματικά τα εξής: - αν τελικά δεν ανοίξει εγκαίρως η εφαρμογή για τροποποιητικές, ώστε να είνα εμπρόθεσμη η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής θα πρέπει πριν τη λήξη της προθεσμίας 14/7 να υποβληθεί στη ΔΟΥ; Μπορεί έτσι και αλλιώς να υποβληθεί εντύπως στη ΔΟΥ (για να μην περιμένει κανείς μέχρι τη λήξη της προθεσμίας) - για την έντυπη υποβολή ποια είναι η διαδικασία για την περίπτωση μου; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

George D 07/07/2014 10:27:17

Ηδη έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο χειρόγραφης υποβολής από τη ΓΓΔΕ. Μονόδρομος η ηλεκτρονική και ...υπομονή!

Καλησπέρα,

07/07/2014 - 13:25

Ηδη λειτουργεί η εφαρμογή στο Taxisnet για συμπλήρωση ή τροποποίηση δεδομένων. Τελικώς, θα περάσετε στην Ε2 και θα κάνετε την εγγραφή. Θα λειτουργήσετε όπως και με την αρχική δήλωση (θα υποβάλλετε πρώτα οριστικά την Ε2 και μετά την Ε1).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΖΟΣ 07/07/2014 13:43:33

Άρα η ηλεκτρονική συμπληρωματική δήλωση λειτουργεί διαφορετικά από τη χειρόγραφη / έντυπη υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης (όπου, στην τελευταία, συμπληρώναμε μόνο τις αλλαγές / διορθώσεις / προσθήκες), σωστά;

George D 08/07/2014 09:35:28

Σωστά. Είναι ακριβώς σαν να κάνουμε αναίρεση της υποβληθείσας δήλωσης. Καμία σχέση με το πνεύμα των χειρόγραφων υποβολών. Η στενή δηλαδή έννοια της συμπληρωματικής ή τροποποιητικής δεν υφίσταται με τον τρόπο αυτό, αλλά η τροποποιητική καλύπτει πλέον οποιαδήποτε μεταβολή.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΖΟΣ 08/07/2014 11:24:22

Καλημέρα σας. Να σας ρωτήσω, έκανα την τροποποιητική, μου βγάζει νέο εκκαθαριστικό με 2 ποσά ΑΡΧΙΚΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ και ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΕΩΣΤΙΚΟ το ίδιο ποσό. Αλλά δεν βγαζει αλλά δεν είναι συμπληρωμένα τα στοιχεία ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΟΥ και η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΦΕΙΛΗΣ. Επίσης από τα στοιχεία ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ εκτός ρύθμισης φαίνεται η παλαια ταυτότητα οφειλής και ως ημερομηνία βεβαίωσης η ημερομηνια της αρχικής υποβολής. Για την αποπληρωμή θα χρησιμοποιήσω την παλαια ταυτότητα οφειλής, θα προκύψει από το σύστημα νέα; Πάντως από το νέο εκκαθαριστικό αυτό δεν φαίνεται να είναι προσωρινό ή ότι θα προκύψει νεότερο.

George D 08/07/2014 22:49:41

Αν και δεν μεταβάλλεται το χρεωστικό σας αποτέλεσμα θα έλεγα το εξής: Επειδή έχει παρατηρηθεί ήδη, στις περιπτώσεις όπου υπάρχει κάποια αυξομείωση των χρεωστικών αποτελεσμάτων, να υπάρχει και η επισήμανση στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού του Φόρου ότι σε 10 ημέρες θα ενημερωθεί η εικόνα των "οφειλών εκτός ρύθμισης" στην προσωποποιημένη πληροφόρηση, γνώμη μου είναι να περιμένετε και εσείς μήπως υπάρξει νέα βεβαίωση του ίδιου φόρου με πρόσφατη ημερομηνία (με διαγραφή ή ακύρωση της προηγούμενης), οπότε ενδεχομένως να παρατηρήσετε εκεί και νέα ταυτότητα πληρωμής. Φυσικά, το πιθανότερο στην περίπτωσή σας είναι να ισχύσει η αρχική ταυτότητα πληρωμής αλλά αφήστε λίγο να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση