Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

επιστροφη φορου εισοδήματος φυσικού προσώπου

Σε περίπτωση επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικού προσώπου, εκτός την αναγραφή του ΙΒΑΝ στο Ε1 θα πρέπει ο φορολογούμενος να πάει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ  για τη συμπλήρωση κάποιας αίτησης ίσως, ώστε να κινηθεί η διαδικασία είσπραξης του ποσού; Ευχαριστώ...

  • 2 Απαντήσεις
εγκεκριμένη απάντηση

Καλησπέρα,

Οχι, εκτός αν κληθείτε. Ηδη αποδεδειγμένα υπήρξαν επιστροφές. Εφόσον υποβληθεί κανονικά η δήλωση, στη ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΦΟΡΟΥ είτε στο κάτω αριστερό θα αναφέρεται η πιθανή ημερομηνία πίστωσης του λογαριασμού, είτε στο κυρίως σώμα (χώρος σημειώσεων) της ΠΡΑΞΗΣ θα εμφανίζεται η "Ιδιαίτερη επισήμανση: " Εάν προκύψει πιστωτικό υπόλοιπο, μετά τον απαραίτητο έλεγχο και τον συμψηφισμό με τυχόν οφειλές σας, το ποσό αυτό θα σας επιστραφεί μέσω του λογαριασμού ΙΒΑΝ, που συμπληρώσατε στη δήλωσή σας".

Καλημέρα, σε περιπτωση που υπαρχει επιστροφη φορου συγκεκριμενα 1825 αλλα και χρεος στην εφορια της ταξης των 1850 ευρω γνωριζουμε σε ποσο διαστημα θα γινεται ο συμψηφισμος  απο την στιγμη της εκδοσης του εκκαθαριστικου(συγκεκριμενα 20 Ιουνιου) ωστε να γλιτωσω τις προσαυξησεις για το οφειλομενο ποσο?

Προσθέστε τη δική σας απάντηση