Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

φορολογια εισοδηματος

καλημερα. το εισοδημα μου απο μισθο για το 2013 ηταν 2.150. θελω να ρωτησω α). οι αποδειξεις που πρεπει να βαλω για να μην φορολογηθω ειναι το 25% αυτου του εισοδηματος δηλαδη 537,5 ευρω?
και β). στον πινακα 8 κωδ. 313 και 315 για τον φορο που αναλογει και φορο που παρακρατειται δεν εχει κατι προσυμπληρωμενο ειναι απαραιτητο να συμπληρωθουν? πως υπολογιζονται καθως δεν υπαρχουν ουτε στη βεβαιωση αποδοχων.

  • 1 Απάντηση

Καλημέρα,

Οι αποδείξεις που απαιτείται να συγκεντρωθούν και να δηλωθούν, σας εξασφαλίζουν όχι τη μη φορολόγησή σας για το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, αλλά τη μείωση του φόρου σας ώστε το αποτέλεσμα να είναι ευνοϊκότερο έως και μηδενικό αλλά και για να αποφύγετε και επιπλέον φόρο 22% επί της αξίας των μη δηλωθέντων αποδείξεων.
.
α)  Το φορολογητέο σας εισόδημα είναι τουλάχιστον 3.000 € αφού το πραγματικό των 2.150 είναι μικρότερο των 3.000 €, δηλαδή του προσωπικού σας τεκμηρίου. Επομένως, αν δεν υπάρχουν άλλα τεκμήρια (κατοικίας, ΕΙΧ κ.λ.π.) η αξία των αποδείξεων θα πρέπει να μην υπολλείπεται των 750 €. Διαφορετικά, επί του συνολικού ύψους των τεκμηρίων σας θα υπολογίσετε το 25%.

β)  Δεν έχετε δυνατότητα και δικαίωμα επέμβασης στους κωδικούς αυτούς, ούτε ο υπολογισμός θα ήταν ζήτημα δικό σας. Αλλωστε εφόσον και στη βεβαίωση δεν αναφέρονται φόροι, δεν έχετε κάποιο πρόβλημα.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση