Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Φόρος χωρίς περιουσιακά στοιχεία και φιλοξενούμενος?

Είμαι φιλοξενούμενος στους γονείς μου και το εισόδημα μου ηταν 364 ευρώ καθαρό για 2 μηνες απο δημοσιο νοσοκομείο, δεν έχω τίποτα στο ονομά μου και παρ'ολα αυτά το εκαθαριστικο βγαίνει 165 ευρω χρεωστικό! ειναι φυσιολογικο αυτο? το 2012 ειχα γυρο στις 9 χιλιαδες εισοδημα και πηρα και επιστροφή 180 ευρω!

  • 1 Απάντηση

Καλημέρα,

Από τα δεδομένα που παραθέσατε, εμπίπτετε στις ευνοϊκές διατάξεις "περί χαμηλών εισοδημάτων" και φορολογείστε με την κλίμακα των μισθωτών, με βάση το ύψος του προσωπικού σας τεκμηρίου των 3.000 € και με μηδενικό αποτέλεσμα. Αρκεί να δηλωθούν αποδείξεις όχι λιγότερες των 750 €, κάτι το οποίο μάλλον δεν κάνετε και αυτός είναι ο λόγος που προκύπτει το χρεωστικό. Σας καταλογίζεται φόρος/πρόστιμο 22% πάνω στο ποσό των αποδείξεων που δε δηλώνετε (750 x 22% = 165 €).

Σας ευχαριστώ πολύ! Με σώσατε! Τις αποδείξεις τις δίνω μόνο εαν μου ζητηθούν σωστά? Και εχω αποδείξεις στο όνομά του αδερφού μου (ανηλικος , χρειαζόταν για να κάνει την παραλαβή ο ίδιος) μετράνε? Σας ευχαριστώ πολύ και παλι! :-)

George D 19/06/2014 09:48:47

Τις αποδείξεις τις κρατάτε για ενδεχόμενο έλεγχο της δήλωσης (σε κλειστό φάκελλο με το όνομά σας, το ΑΦΜ, τον αριθμό τεμαχίων και τη συνολική αξία). Οι αποδείξεις σας αν υπερβαίνουν τα 750 € δε θα υπάρχει κάποια επιπλέον ωφέλεια. Οι αποδείξεις του αδερφού σας αν είναι ονομαστικές αφορούν και μόνο τον ίδιο. Αν όχι, τότε μπορείτε να τις συμπληρώσετε στις δικές σας αν χρειάζεται.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση