Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Ενοίκιο Κύριας Κατοικίας

Έχω μια απορία σχετικά με τη συμπληρωση του πίνακα 6 και ποιο συγκεκριμένα στα πεδία που αναφερονται για το καθαρό ποσό ενοικίου κύριας κατοικίας. Επειδή μέσα στο 2013 μετακόμισα πρέπει να δηλώσω για τους πρώτους μήνες το ΑΦΜ και το ποσό του πρώτου εκμισθωτή. Εν συνεχεία για τους υπόλοιπους μήνες πρέπει να δηλώσω το ποσό που έδωσα για ενοίκιο στο επόμενο σπίτι. Το πρόβλημα είναι πως οι εκμισθωτές του δεύτερου διαμερίσματος είναι 3 (33% ο καθένας). Επομένως χρειάζομαι 4 γραμμές για να περάσω όλα τα στοιχεία ενώ το έντυπο έχει μόνο 3. Πως πρέπει να το συμπληρώσω; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

  • 1 Απάντηση
εγκεκριμένη απάντηση

Καλημέρα,

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπ. Οικ. θα πρέπει στην περίπτωσή σας:

  • Στην πρώτη σειρά να δώσετε τον ΑΦΜ του εκμισθωτή γαι την κατοικία των πρώτων μηνών στο 2013 με ανάλογη συμπλήρωση και των προβλεπόμενων πεδίων (091, 097, 811).
  • Στη δεύτερη, τον ΑΦΜ του πρώτου εκ των τριών εκμισθωτών που αναφέρονται στο μισθωτήριο συμβόλαιο της επόμενης κατοικίας με τα τ.μ. της κατοικίας, του μήνες μίσθωσης και στον κωδ. 813 το ποσό που θα προκύψει με την εφαρμογή του ποσοστού 33,33% πάνω στο συνολικό ενοίκιο.
  • Στην τρίτη σειρά, δε δίνετε ΑΦΜ, επαναλαμβάνετε τα τ.μ. και του μήνες μίσθωσης και στον κωδικό 815 δίνετε το υπόλοιπο ποσό (σύνολο ενοικίου μείον το ποσό του κωδικού 813)

Προσθέστε τη δική σας απάντηση