Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Τέλος επιτηδεύματος

Συνταξιούχος ΟΓΑ ετών 67  με συνέχιση άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι υπόχρεος σε τέλος επιτηδεύματος οπότε δεν κλικάρω τον κωδικό 027 του εντύπου Ε1;

  • 1 Απάντηση

Καλησπέρα,

Νομίζω ότι στην περίπτωση αυτή ΔΕΝ θα πρέπει να κλικάρετε τον κωδ. 027, δεδομένου ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις εξαίρεσης του συγκεκριμένου, αν και είναι γεννηθείς μέχρι 31/12/1951.

"Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά με πληθυσμό έως πεντακόσιους (500) κατοίκους και σε νησιά κάτω από τρεις χιλιάδες εκατό (3.100) κατοίκους. Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία (3) έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας." (§3, άρθρ.31, Ν.3986/2011)

Προσθέστε τη δική σας απάντηση