Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Φορολογική κατοικία Νομικού προσώπου με έδρα στο εξωτερικό αλλά με κύριο μέτοχο μόνιμο κάτοικο Ελλάδας:

Γει σας. 
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: αν επιχείρηση συμβούλων επιχειρήσεων τύπου "ΙΚΕ" η οποία συστάθηκε στην Αγγλία το 2014 με πελάτες αποκλειστικά από την Ε.Ε. αλλά με κύριο μέτοχο και διευθύνων σύμβουλο μόνιμο κάτοικο Ελλάδας,( που πληρει δηλαδή μια από τις έξι συνθήκες (την στ) που αναφέρονται στο αρθρο 4 παρ.4 του Ν. 4172/2013 και συνεκτιμώνται προκειμένου να καθορισθεί ο «τόπος άσκησης πραγματικής διοίκησης» ) μπορεί για τον λόγο αυτό να θεωρηθεί φορολογικός κάτοικος Ελλάδας και να είναι υπόχρεη υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, παρόλο που το συνολικό εισοδημά της προκύπτει στην αλλοδαπή.   
Ευχαριστώ εκ των προτέρω για την βοηθειά σας.

  • 1 Απάντηση

Οι συνθήκες που κατανομάζονται στη παρ.4 στου άρθρου 4 του 4172 συνεκτιμόνται με τα πραγματικά περιστατικά για τον καθορισμό της φορολογικής κατοικίας ενός νομικού προσώπου. 
Είναι αυτονόητο ότι σήμερα ούτε η διοίκηση ούτε η ιδιοκτησια μπορούν να περιορισθούν στη χώρα της καταστατικής έδρας. Αν το αντιστρέψουμε γνωστή Ελληνική Εταιρεία τηλεπικοινωνιών με μέτοχο Ιταλική εταιρεία και διοίκηση αποκλειστικά Ιταλούς θα έπρεπε να φορολογεί τα εισοδήματα της στην Ιταλία...

Τα πραγματικά περιστατικά είναι αυτά που συνεκτιμηθούν. Αν απασχολεί προσωπικό και που, πως γίνονται οι συμφωνίες, διακίνηση χρημάτων κλπ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση