Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Δήλωση κατοικίας στον πίνακα 5 ή όχι???

Γεια σας!.Λοιπον ειμαι 20 χρονων φοιτητης και κατα το έτος 2013 έιχα εισόδημα 4.111 ευρω και κατοικουσα στο σπιτι που μου μισθωνε ο πατερας μου, με το ονομα του και μονο στο συμβολαιο σε αλλη πολη.Εφοσον δεν ημουν προστατευμενο μελος χρειαζεται να δηλωσω το σπιτι στον πινακα 5 και αν ναι γιατι εφοσον το τεκμηριο κανονικα βαραινει τον γονεα που μισθωνε το σπιτι?

  • 1 Απάντηση

Καλησπέρα,

Το σπίτι μισθώνει ο ,πατέρας σας και επόμενο είναι να αποτελεί τεκμήριο για τον ίδιο (πίνακας 5) και όχι για εσάς. Στο σπίτι όμως αυτό μένετε εσείς και θα πρέπει αφού δεν φαίνεστε σαν ενοικιαστής, ή ιδιοκτήτης, ή χρήστης δωρεάν παραχωρηθείσης κατοικίας, να δηλώσετε και μόνο ότι φιλοξενείστε από τον πατέρα σας με τον οποίο ωστόσο δε συνοικείτε. Αυτός όμως ο χειρισμός, αυτονόητα σας οδηγεί σε ψευδή / ανακριβή δήλωση για την οποία έχετε και την ευθύνη σε περίπτωση ελέγχου.

Ισως θα έπρεπε να εξετάσετε ή να επανεξετάσετε την περίπτωση του μισθωτηρίου συμβολαίου στο όνομά σας, με τεκμήριο μεν κατοικίας για εσάς, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι αν το εισόδημά σας προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες και δεν υπερβαίνει τα 9.545 € και τα συνολικά σας τεκμήρια δεν υπερβαίνουν επίσης τα 9.545 € το αποτέλεσμα της φορολογίας σας θα είναι μηδενικό.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση