Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Τέλος επιτηδεύματος

Καλημέρα σας ,θα ήθελα να μάθω σε περίπτωση κάποιος που είναι άνεργος και το μονο εισόδημα του προέρχεται απο απόδειξη επαγγελματικης δάπανης  ύψους 472 ευρώ ,χωρίς να έχει κάνει έναρξη επαγγελματος πληρώνει τέλος επιτηδευματος για το οικονομικο έτος 2014

  • 3 Απαντήσεις

Καλησπέρα,

Οχι, δεν εμπίπτετε στις σχετικές διατάξεις περί τέλους επιτηδεύματος, αφού δεν έχετε έναρξη κάποιας δραστηριότητας στη ΔΟΥ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ s 03/05/2014 15:33:20

Αν σας είναι εύκολο ,ποιοι είναι οι κωδικοί στο Ε1 για να μπει το εισόδημα αυτό???Σας ευχαριστώ!!!

εγκεκριμένη απάντηση

ΟΙ κωδικοί είναι ο 507 στον πίνακα Δ (για το εισόδημά σας) και ο 605 του πίνακα 8 (για τον φόρο που τυχόν παρακρατήθηκε). Ειδικά όμως για τον 605 θα πρέπει αν παρακρατήθηκε φόρος να είναι προσυμπληρωμένο το ποσό, χωρίς καμία δυνατότητα δικής σας επέμβασης.

Επειδή και η δική σας περίπτωση πρόκειται να αντιμετωπιστεί με την τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, προτείνω την προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης και όχι οριστική υποβολή μέχρι τη νομοθετική ρύθμιση. Με βάση αυτήν, για τα δεδομένα σας και με προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται τεκμήρια μεγαλύτερα των 9.500 €, το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης θα είναι μηδενικό (βεβαίως και με τη συγκέντρωση των αποδείξεων που προβλέπονται).

Έχει περάσει τελικά η τροπολογία; Μπορούμε να υποβάλλουμε την δήλωσή μας; Γιατί κι εγώ στην ίδια ακριβώς περίπτωση είμαι. Ευχαριστώ!

Προσθέστε τη δική σας απάντηση