Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΕΙΜΑΙ 24 ΧΡΟΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΜΕΝΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑ Ε9 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Κ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ 10ΕΤΙΑΣ 1340 ΚΥΒΙΚΑ ΑΞΙΑΣ 2000€. ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΒΑΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ? ΘΑ ΕΧΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ? ΚΙ ΑΝ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΥΨΟΣ ΑΥΤΩΝ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ

  • 1 Απάντηση

Καλησπέρα,

Η βασική προϋπόθεση για να φορολογηθείτε ως άνεργη με την «ήπια» κλίμακα των μισθωτών είναι η εγγραφή σας στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Η φορολόγησή σας θα γίνει στο ύψος των τεκμηρίων που συγκεντρώνετε.

Σχετικά λοιπόν με τη δυνατότητα αγοράς του αυτοκινήτου, ούτως ή άλλως την έχετε απλώς το ζήτημα είναι κατά πόσο αυτό θα είναι απαγορευτικό οικονομικά για εσάς. Με βάση τα στοιχεία που παραθέσατε, το σύνολο των τεκμηρίων που προκύπτουν (πλην της κατοικίας) ανέρχεται στα 7.415 € (προσωπικό 3.000, «διαβίωσης» ΙΧ, κόστους αγοράς ΙΧ) αν θεωρήσουμε ότι πρόκειται για μοντέλο 2004 και αγοράζεται μέχρι την 16/04/2014.

Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την κατοικία, ώστε να προσδιορίσουμε το τεκμήριό της το οποίο και θα προστεθεί. Ακόμη, υπάρχει και περίπτωση να μην έχετε τεκμήριο για αυτήν. Δε γνωρίζουμε το είδος εμπράγματου δικαιώματος που έχετε, ποσοστό, μήπως φιλοξενείστε αν την έχετε παραχωρήσει δωρεάν στους γονείς σας κ.λ.π.). Επίσης αν πρόκειται για μονοκατοικία ή όχι, τα τετραγωνικά κύριων και βοηθητικών χώρων, τιμή ζώνης.

Σε κάθε περίπτωση, αν προκύψει τεκμήριο κατοικίας μέχρι και 2.130 €, οπότε συνολικό ύψος 9.545 € θα έχετε μηδενικό αποτέλεσμα φόρου.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση