Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

αγορα και πωληση αυτοκινητου

καλημερα,

αγορασα αυτοκινητο μεσα στο 2014 και επιθυμω να το πουλησω παλι μεσα στο 2014.πως θα με φορολογησει για αυτη την αγορα και πωληση το 2015?μονο για το ποσο της πωλησης?

  • 1 Απάντηση

Καλησπέρα,

Οπως αντιλαμβάνομαι η ερώτησή σας επαναλαμβάνεται με την προσθήκη "της επιθυμίας προς πώληση" του συγκεκριμένου οχήματος. Ισχύουν επομένως τα όσα αναλυτικά, έγκυρα και εμπεριστατωμένα ανέφερε στην απάντησή του ο έγκριτος κ. Γιάννης Σταματόπουλος. Απλά, επειδή υπεισέρχεται το θέμα της πώλησης θα συμπλήρωνα (οι φράσεις μου υπογραμμίζονται) τα εξής σε μία από τις παραγράφους του:

..."Θα πρέπει να συνυπολογίσετε επομένως τη δαπάνη που πραγματοποιήσατε για την αγορά του αυτοκινήτου σας (2.000 €) και το τεκμήριο που αντιστοιχεί στη χρήση του αυτοκινήτου για τους μήνες που το είχατε στην κατοχή σας το 2014 (δείτε σχετική εφαρμογή μας εδώ για να κάνετε μία εκτίμηση), να το προσθέσετε στα λοιπά τεκμήρια που σας αναλογούν (κύρια κατοικία, εφόσον δε φιλοξενείστε, ελάχιστη δαπάνη), να αφαιρέσετε το τίμημα της πώλησης και ακολούθως να συγκρίνετε το τελικό ποσό τεκμηρίων που προκύπτει με το εισόδημά σας."

Θα πρότεινα να ξαναδιαβάσετε προσεκτικά το απαντητικό κείμενο του κ. Σταματόπουλου.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση