Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Συνιδιοκτησία αυτοκινήτου

Καλη σας μέρα,

ειμαι παντρεμένος και προκειται να μας μεταβιβάσει η αδερφή της γυναίκας μου το αυτοκίνητο της 2000cc επειδη δεν το χρησιμοποιεί.μπορει να γίνει συνιδιοκτησια με ποσοστό 50% για μένα και 50% για την γυναίκα μου ?θα έχουμε φόρο πολυτελιας Η κάποια άλλη επιβάρυνση ?

ευχαριστω πολύ.

  • 3 Απαντήσεις

Καλημέρα,

Ασφαλώς και θα έχετε το φόρο πολυτελείας για το αυτοκίνητο των 2000cc. Η συνιδιοκτησία δεν θα σας απαλλάξει από την επιβάρυνση αυτή. Επειδή γενικώς ρωτάτε αν θα έχετε κάποια άλλη επιβάρυνση εξαιτίας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, αυτό εξαρτάται και από τα δεδομένα της οικογενειακής φορολογικής σας κατάστασης και δε μπορεί να απαντηθεί υπεύθυνα. Ωστόσο, σας αναφέρω 4 επίπεδα που το όχημα αυτό θα σας επηρεάσει:

1. ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ: Ισομερώς κατά 50% σε εσάς και 50% τη σύζυγό σας (το ύψος του διαμορφώνεται ανάλογα με το μοντέλο και τους μήνες κατοχής μέσα στο έτος). Κατά πόσο θα σας επηρεάσει ως προς το φόρο εισοδήματος αυτό το ποσό, εξαρτάται από τα λοιπά δεδομένα της φορολογικής σας δήλωσης. Μπορεί ναι μπορεί όχι.

2. ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ: Αν θα αναφερθεί με υπεύθυνη δήλωση κάποιο τίμημα για την απόκτηση του οχήματος (ισομερώς και αυτό). Κατά πόσο θα σας επηρεάσει ως προς το φόρο εισοδήματος και αυτό το ποσό, εξαρτάται επίσης από τα λοιπά δεδομένα της φορολογικής σας δήλωσης. Μπορεί ναι μπορεί όχι.

3. ΦΟΡΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ: Βέβαιη επιβάρυνση 5% επί της συνολικής αξίας του ΤΕΚΜΗΡΙΟΥ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

4. ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Αυτά που αναλογούν στα 2000cc

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ .

Καλημέρα. Θέλω να ρωτήσω. Έχω ένα αυτοκίνητο το οποίο ήταν μισό γραμμένο πάνω στον πατέρα μου. Ήτανε πάνω από 30 χρόνια. Ο πατέρας μου έχει φύγει από τη ζωή εδώ και δύο χρόνια. Θέλω αυτή τη στιγμή να το αποσύρω γιατί είναι παλιό και πλέον δεν λειτουργεί. Το θέμα είναι ότι για να το αποσύρω πρέπει να υπογράψει ο αδερφός μου ως κληρονόμος με τον οποίο δεν έχουμε σχέσεις... Έστειλα παραγγελία Και δεν θέλει να υπογράψει. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν θέλω πλέον να πληρώσω αλλά τέλη κυκλοφορίας για ένα αυτοκίνητο που δεν λειτουργεί. Νομίζω ότι μπορώ να κάνω μόνο προσωρινή παράδοση πινακίδων αλλά όταν θα χρειαστεί να κάνω την απόσυρση θα πρέπει να πληρώσω τέλη. Τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση? Το αυτοκίνητο ήτανε πάντα δικό μου δεν το οδήγησε ποτέ ο πατέρας μου. Και είναι παλιό πλέον 30 χρονών.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση