Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

2 αυτοκινητα

Καλησπερα. λοιπον προσφατα αγορασα απο εναν φιλο ενα αυτοκινητο . ο φιλος μου αγορασε καινουργιο δικο του . αλλα την μεταβοβαση κυριως για οικονομικους λογους δεν την καναμε ακομη. 2-3 λογιστες που ρωτισα μου ειπα οτι ειναι οκ για ενα μικρο διαστημα , πχ 1 μηνα, να φαινεται οτι εχει 2 αυτοκινητα στο ονομα του . αλλα παραπανω καιρο θα εχει προβλημα με την εφορια. θελω και μια τριτη γνωμη γιατι θα την κανω την μεταβιβαση σε 1 βδομαδα η 10 μερες . και μεχρι τοτε ο φιλος μου θα φαινεται οτι εχει 2 αυτοκινητα στην κατοχη του για σχεδον 1 μηνα . θα εχει καποιο προβλημα για αυτο το διαστημα με την εφορια ????

  • 1 Απάντηση

Καλημέρα,

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Θα μπορούσε να έχει και 10 αυτοκίνητα στο όνομά του, αρκεί να δικαιολογεί στη δήλωσή του τα τεκμήριά του, διαφορετικά θα επιβαρύνεται ανάλογα. Ως προς αυτό το τελευταίο, λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάτε για 1 μήνα, τα τεκμήριά του θα είναι αυξημένα κατά το 1/12 (!!!!) του τεκμηρίου του αυτοκινήτου που θα γίνει η μεταβίβαση, δηλαδή και οικονομική επιβάρυνση για το φίλο σας από απειροελάχιστη έως μηδενική (θα έλεγα μηδενική).

Σχόλιο: ...Θέλω να πιστεύω ότι διευκρινήσατε στους ερωτόμενους, ότι η περίπτωση αφορά τη χώρα μας και όχι κάποιο κρατίδιο της πρώην ΕΣΣΔ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση