Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Φορολόγηση τεκμηρίων

Φορολογούμενος που τη χρήση 2013 ήταν άνεργος και έχει τεκμήρια διαβίωσης με ποια κλίμακα θα φορολογηθεί για τη χρήση 2013 των μισθωτών ή των επαγγελματιών ? Στο παρελθον χρήση 2011 ασκουσε ατομική επιχείρηση.

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με το άρθρ.7 παράγρ.5. του Ν. 4110/2013 θα φορολογηθεί με την κλίμακα των μισθωτών. Αυτό ισχύει βέβαια για τη χρήση 2013. Ηδη με το Ν. 4172/2013 που θα ισχύσει για τη χρήση 2014 αυτό ανατρέπεται. Ελπίζουμε να εξακολουθήσει τελικά να ισχύει με κάποια τροποποίηση που θα υπάρξει. Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα του Ν.4110/2013 που αναφέρεται στο ερώτημά σας:

5. Η παράγραφος 1 του άρθρου 19 του Κ.Φ.Ε. αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Η διαφορά του εισοδήματος που δηλώθηκε από τον φορολογούμενο, τη σύζυγό του και τα πρόσωπα που τους βαρύνουν ή προσδιορίστηκε από τον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας και της συνολικής ετήσιας δαπάνης τους, των άρθρων 16 και 17, προσαυξάνει τα εισοδήματα που δηλώνονται ή προσδιορίζονται από τον προϊστάμενο της δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας κατά το ίδιο οικονομικό έτος, του φορολογούμενου ή της συζύγου του της πηγής από την οποία δηλώνονται τα μεγαλύτερα εισοδήματα και, αν δεν δηλώνεται εισόδημα από καμία κατηγορία, η διαφορά αυτή λογίζεται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.»

Προσθέστε τη δική σας απάντηση