Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ


ΓΟΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΧΕΙ (ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ) ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.


ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΖΥΓΙΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.


ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ?


ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ Η ΜΗΤΕΡΑ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ !


ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  • 2 Απαντήσεις
George D 2242

Καλημέρα,

Επειδή το ΝΟΜΙΜΟ δεν είναι πάντα και ΗΘΙΚΟ-ΔΙΚΑΙΟ: Με βάση τις σχετικές διατάξεις φορολογίας εισοδήματος θα πρέπει να δηλωθούν στη μητέρα σαν προστατευόμενα επειδή αυτή έχει την επιμέλεια και ΣΥΝΟΙΚΟΥΝ μαζί της (προϋπόθεση επίσης). Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό σας αλλά δυστυχώς αυτό προβλέπεται.

Βέβαια, όσον αφορά την αναγνώριση τουλάχιστον κάποιων δαπανών σε εσάς, που αφορούν τα παιδιά, η Γενική Γραμματεία Εσόδων (εγχειρίδιο Φεβ.2013) αναφέρει (προκειμένου να αναγνωριστούν μόνο από το γονέα που δεν έχει την επιμέλεια αλλά δαπανά για τα παιδιά του):

"...Επιπλέον, για την απόδειξη καταβολής των δαπανών ασφαλίστρων ζωής ή θανάτου και διδάκτρων που καταβάλλει ο διαζευγμένος γονέας για τα τέκνα του που δεν βαρύνουν αυτόν αλλά τον άλλο γονέα τους με τον οποίο συγκατοικούν, απαιτείται και υπεύθυνη δήλωση ότι τα τέκνα είναι προστατευόμενα του άλλου γονέα με βάση το άρθρο 7 του ΚΦΕ, καθώς και τα στοιχεία των τέκνων και του άλλου γονέα (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, έτος γέννησης, διεύθυνση κατοικίας ΑΦΜ και ΔΟΥ)."

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Προσθέστε τη δική σας απάντηση