Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Χρόνος υποβολής Ε3

Υποχρεος εχει εισοδημα απο μισθωτες υπηρεσιες και η συζυγος του εισοδημα απο ελευθερια επαγγελματα. Επειδη η συζυγος υποχρεουται να υποβαλλει αυτονομα το Ε3 που την αφορα, σε ποια ημερομηνια υποχρεουται να το υποβαλλει?? Την ημερομηνια που ισχυει για τους αμιγως ελευθερους επαγγελματιες, με την ημερομηνια που υποχρεουται να υποβαλλει ο συζυγος της το Ε1 για τα εισοδηματα του ιδιου και της συζυγου του(Μαίος βάσει ΑΦΜ) ή σε αλλη ημερομηνια?
Το ιδιο ερωτημα και για την περιπτωση που ο συζυγος ειναι ελευθερος επαγγελματιας και η συζυγος μισθωτός. Το Ε3 του συζυγου θα υποβληθει στις ημερομηνιες που προβλεπονται για τους επαγγελματιες ή στην ημερομηνια υποβολης του Ε1(μαιος 2011 λογω μισθωτων υπηρεσιων της συζυγου)?

  • 1 Απάντηση

Η προθεσμία μέχρι την οποία μπορεί να υποβληθεί η κοινή δήλωση των συζύγων καθορίζεται ανάλογα με την κατηγορία (πηγή) των εισοδημάτων που περιλαμβάνονται σε αυτή, ανεξάρτητα από το σύζυγο στον οποίο ανήκουν και με βάση το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. του συζύγου, στο όνομα του οποίου υποβάλλεται η δήλωση. Στην περίπτωση διαφορετικών κατηγορίων εισοδημάτων μεταξύ των συζύγων, η προθεσμία που ισχύει είναι η τελευταία μεταξύ των προθεσμιών. Παράδειγμα: ο σύζυγος έχει ατομική επιχείρηση και η σύζυγος είναι μισθωτός. Η δήλωση θα υποβληθεί στις προθεσμίες των μισθωτών (πρόκειται για την τελευταία προθεσμία) με βάση το τελευταίο ψηφίο του Α.Φ.Μ. του συζύγου.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για το παραπάνω θέμα στα θέματα του άρθρου 62 στα βιβλία "Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων - Ανάλυση - Ερμηνεία" "Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων - Πρακτικό Βοήθημα" των Δ. Σταματόπουλου - Α. Καραβοκύρη όπου και παρατίθενται και οι σχετ. αριθμοί των εγγράφων του Υπ. Οικονομικών.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση