Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Συνοίκηση τέκνου

Ο υίος μου 29 ετών κάνει απο χρόνια δική του φορολογίκη δήλωση καθ όσον είναι ιδιοκτήτης αυτοκινήτου. Είναι άνεργος και μένει μαζι μας. Προσπαθούμε να υποβάλουμε εστω μηδενική φορολογίκη δηλωση, όπως καναμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και το σύστημα δεν μας επιτρέπει γιατι του ζητάει να συμπληρώσει στοιχεία κύριας κατοικίας και τι ενοικιο πληρώνει. Εγ δέν μπορώ να τόν δηλώσω ως προστατευόμενο μέλος γιατί δέν πληρεί τίς προυποθέσεις. Ούτε την ηλικία έχει , ούτε στον ΟΑΕΔ είναι γραμμένος καθ όσον δεν δουλεψε ποτέ. Τί πρεπει να κανουμε? Είναι καποιο σημείο που πρέπει να κλικάρει? Πρέπει να δηλώσω κατι καπου εγω? Σημειωτέον δεν εχει κανενα ακίνητο στο όνομα του όυτε κανένα δικάιωμα σε καποιο ακίνητο.

  • 1 Απάντηση

Ο γιος σας, στη φορολογική του δήλωση, 4η σελίδα, πινακάκι περίπτωσης 10 θα πρέπει να δηλώσει ότι φιλοξενείται σε εσάς (αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελεί προστατευόμενο μέλος σας). Στον κωδ.801 θα δώσει τον ΑΦΜ σας, θα τσεκάρει τον κωδ.092, στον 091 θα αναγράψει τα τετραγωνικά που δηλώνετε εσείς για την κατοικία σας και στον κωδ. 097 τους μήνες που μένει μαζί σας. Εσείς δε θα κάνετε κάποια αναφορά στη δήλωσή σας πουθενά.

Ασχετη με το ερώτημά σας παρατήρηση, αλλά σχετική με τη φορολογία του. Μηδενική μεν δήλωση, αλλά προσέξτε μην σας καταλογιστεί φόρος για αποδείξεις που δε συγκεντρώσατε. Ηδη έχει τεκμήριο αυτοκινήτου προσαυξανόμενο και με το προσωπικό των 3.000 ευρώ. Αφορολόγητος μεν λόγω ηλικίας, αλλά πρόστιμο για αποδείξεις.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση