Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Αναδρομικά από δικαστική απόφαση

Σε ποίο κωδικό στο Ε1 γράφονται τα πόσα που εισπραχθηκαν το 2012 αναδρομικά από δικαστική απόφαση και σε ποίο κωδικό γράφεται η παρακράτηση 20& αυτών των ποσών?

  • 3 Απαντήσεις

Επειδή αυτό εξαρτάται και από τον τρόπο υπολογισμού και εμφάνισης επίσης στη βεβαίωση, πρέπει να γνωρίζουμε την περιγραφή και τα αριθμητικά δεδομένα ..στη σειρά των αναδρομικών.

H βεβαίωση αναφέρει συνολικό ποσό:7.666,81€

καθαρό φορολογητεό πόσό 7.148,61€

παρακράτηση φόρου 1.475,71€

λοιπές κρατήσεις 518,25€.

Σε ποιόυς κωδικούς θα πρέπει να υποβληθούν?

Οσο εύκολα διατυπώσατε την ερώτηση, τόσο δύσκολα θα μπορούσα υπεύθυνα να σας απαντήσω, αφού και ο συσχετισμός των ποσών αλλά και ο υπολογισμός του φόρου δεν προκύπτουν υπολογιστικά. Εχετε υπόψη, ότι συμπτωματικά (σε ποσοστό 20%) θα πρέπει οι αναδρομικές αποδοχές να μειωθούν στη φάση καταχώρησης στη δήλωση, αλλά και ο παρακρατηθείς φόρος (20%) να προκύπτει επί των μειωμένων κατά 20% αποδοχών. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τους αριθμούς που παραθέσατε, ούτε η διαφορά: (Σύνολο αποδοχών - λοιπές κρατήσεις) δεν είναι σωστή. Αν εξακολουθείτε να αναζητάτε απάντηση, θα παρακαλούσα επακριβώς (όπως αναφέρονται) τα ποσά στη βεβαίωσή σας και με τη σειρά κατά γραμμή και στήλη. Ακόμη, τι ακριβώς αναφέρει η βεβαίωση και από πλευράς διευκρινήσεων, έχει σημασία. Η απάντηση στο ερώτημά σας διέπεται από σειρά ερμηνευτικών εγκυκλίων και διατάξεων και θα ήταν το λιγότερο επιπόλαιη και ανεύθυνη η τοποθέτησή μου με ποσά και κωδικούς.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση