Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ - ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΙΜΑΙ 24 ΕΤΩΝ. ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ (ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ) ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΟ 2000 ΕΥΡΩ (1200 ΚΥΒΙΚΑ-ΜΟΝΤΕΛΟ 1999). ΚΑΙ ΑΛΛΑ 3000 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΜΟΥ. ΣΥΝΟΛΟ: 5000. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΜΕΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ.

ΠΕΡΣΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΠΟΤΕ ΕΧΩ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ. ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ (12/9) ΜΠΗΚΑ ΣΤΡΑΤΟ.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1. ΠΟΣΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ;

2. ΤΟ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ '12 ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΩ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ;



ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!

  • 4 Απαντήσεις
εγκεκριμένη απάντηση

Υποβάλλεις κανονικά προσωπική φορολογική δήλωση, συγκεντρώνεις αποδείξεις 1.250,00 και από πλευράς διαμονής δηλώνεις φιλοξενούμενος στους γονείς σου. Δεν αναφέρεις κάπου ότι υπηρετούσες (δεν προβλέπεται). Φόρος = 0,00. Επίσης καμία επιβάρυνση για τους γονείς σου δεν πρόκειται να υπάρξει. Αντίθετα θα το δήλωναν οι γονείς σου, στην περίπτωση που σε ανέφεραν σαν προστατευόμενο μέλος επειδή ακριβώς υπηρετούσες. Αυτή την τελευταία βέβαια λύση δεν τη προτείνω επειδή ενδεχομένως να δημιουργήσει παρενέργειες λόγω του ύψους του τεκμαρτού σου εισοδήματος, της κατοχής ΕΙΧ, της ηλικίας κ.λ.π.

η αποψη μου ,ειναι οτι ειναι προστατευομενο μελος διοτι ειναι φανταρος (εστω και μια ημερα ) μεσα στο 2012 .

Και δεδομενου οτι το (τεκμαρτο του) εισοδημα ειναι κατω απο 2900 ευρω

Προστατευόμενο μέλος; Και πέρσι και φέτος (απολύθηκα αυτό τον μήνα); Και τι ισχύει δηλαδή στη περίπτωση αυτή; Το τεκμήριο του αυτοκινήτου θα το 'χρεωθούν' οι γονείς μου;

Επιμένω στη λύση που πρότεινα. Το δε τεκμαρτό του εισόδημα είναι συνολικά 5.000,00 (στην περίπτωση που εμφανίζει τεκμήριο αυτοκινήτου ενεργοποιείται και το προσωπικό του των 3.000,00). Το αν ήταν φαντάρος 1 ή περισσότερες μέρες, σαφώς και νοείται ως φαντάρος. Δικαίωμά του είναι, να μη θεωρηθεί προστατευόμενο μέλος και μάλιστα προκειμένου να αποφύγει παρενέργειες και συγχίσεις με ημιμαθείς ελεγκτές. Η πλάστιγγα γέρνει ούτως η άλλως στην πρώτη μου απάντηση.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση