Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

ΑΓΟΡΑ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑ 2013

Καλησπέρα σας ,

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ισχύει η αναστολή του πόθεν έσχες για αγορά α κατοικίας για αγορά μέσα στο 2013 συμφωνα με την αναστολή που είχε δοθεί εώς 31/12/2013 ή έχει αλλάξει κάτι.



Ευχαριστώ

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με το άρθρο 28 § 6 του ν. 3986/2011, οι διατάξεις της περίπτωσης γ' του άρθρου 17 του Κ.Φ.Ε. αναστέλλονται μέχρι και την 31.12.2013. Έτσι, από 17.12.2010 μέχρι 31.12.2013 δε λογίζεται ως δαπάνη απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (τεκμήριο) του φορολογούμενου, της συζύγου του και των προσώπων που τους βαρύνουν τα χρηματικά ποσά που πραγματικά καταβάλλονται για:
- αγορά ή χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση ακινήτων (πρώτης κατοικίας, δευτερεύουσας κατοικίας, εξοχικού, καταστήματος κ.λπ.)
- ανέγερση οποιασδήποτε οικοδομής
- κατασκευή δεξαμενής κολύμβησης (πισίνας)
Προσοχή πρέπει ωστόσο να δίνεται και στη διάταξη του άρθρου 48 § 3 του Κ.Φ.Ε. η οποία ορίζει ότι "σε προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, ο φορολογούμενος μπορεί να κληθεί να αποδείξει είτε την πραγματική πηγή ή αιτία προέλευσής της είτε ότι φορολογείται από άλλες διατάξεις είτε ότι απαλλάσσεται από το φόρο με ειδική διάταξη, προκειμένου αυτό να μην φορολογηθεί ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων της χρήσης κατά την οποία επήλθε η προσαύξηση."

Προσθέστε τη δική σας απάντηση