Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Παραλαβή ηλεκτρονικών συσκευών για επισκευή από υπόχρεο

Αναφερετε σε απάντησή σας για την υποχρέωση έκδοσης ΔΑ κατά την παραλαβή ηλεκτρ. συσκευών για επισκευή οτι βάσει της περ. δ παρ.1 αρ.5 ΚΦΑΣ δεν υπάρχει υποχρέωση έκδοσης ΔΑ.
Η μη υποχρέωση ισχύει ανεξάρτητα από το αν την ηλ. συσκευή προς επισκευή έχει προσκομίσει ιδιώτης ή επιτηδευματίας υπόχρεος;
Ευχαριστώ

  • 1 Απάντηση

Ο επιτηδευματίας, σε περίπτωση που προσκομίζει ηλεκτρ. συσκευές για επισκευή, είναι υποχρεωμένος να εκδώσει δελτίο αποστολής για τη διακίνηση των συσκευών αυτών.
Ο επισκευαστής δεν είναι υποχρεωμένος να εκδώσει δελτίο αποστολής (αντί δελτίου ποσοτικής παραλαβής) όταν παραλαμβάνει αγαθά από οποιονδήποτε τρίτο για επισκευή καθότι το δελτίο αποστολής εκδίδεται επί ποσοτικής παραλαβής σε επαγγελματική εγκατάσταση, χωρίς στοιχείο διακίνησης, εμπορεύσιμων ή πάγιων αγαθών από οποιονδήποτε τρίτο για συγκεκριμένους λόγους που ορίζονται ρητά από το νόμο και είναι η αγορά, η πώληση, η απλή διαμεσολάβηση προς πώληση, η αποθή­κευση, η φύλαξη, η χρήση, καθώς και η επεξεργασία στην περίπτωση που ο αποστολέας είναι υπόχρεος απεικό­νισης συναλλαγών ή αγρότης του ειδικού καθεστώτος. Δεν αναφέρεται, δηλαδή, στις διατάξεις ότι εκδίδεται ΔΑ κατά την παραλαβή αγαθών για επισκευή.
Τα παραπάνω προκύπτουν από τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 5 του ΚΦΑΣ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση