Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Τεκμήρια - αγορά αυτοκινήτου

ειμαι 28 ετων δουλευω εποχιακος με εισοδημα 5160 τον χρονο ανεργια δεν περνω γιατι δεν εχω συμπληρωσει ακομη τα ετη, καταφερα να μαζεψω 5000 ευρω και βρηκα να αγορασω μεταχειρισμενο αμαξι 1600cc του 08'. Δν εχω τιποτα αλλο στο ονομα μου και για σπιτι μενω με τους γονεις μου. Η ερωτηση μου ειναι αν με πιανει τεκμηριο, και οταν ερθει το εκκαθαριστικο αν θα πληρωσω τα μαλιοκεφαλα μου.....Ευχαριστω

  • 1 Απάντηση

Το σύνολο των τεκμηρίων διαβίωσής σας αθροίζεται στο ποσό των 9.400 € (3.000 η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης + 6.400 το τεκμήριο αυτοκινήτου). Στο ποσό αυτό θα πρέπει να αθροίσετε και το ποσό που καταβάλατε για την αγορά του αυτοκινήτου μέσα στο 2012 προκειμένου να υπολογίσετε το συνολικό τεκμαρτό σας εισόδημα.
Σημειώνεται ότι μπορείτε να επικαλεστείτε ανάλωση κεφαλαίου προηγούμενων ετών προκειμένου να καλύψετε τη διαφορά μεταξύ τεκμαρτού (9.400 + ποσό αγοράς αυτ/του) και πραγματικού (5.160) εισοδήματος προκειμένου να μη φορολογηθείτε βάσει του τεκμαρτού εισοδήματός σας και να μην κληθείτε να πληρώσετε φόρο.
Μπορείτε να διαβάσετε σχετικές ερωτήσεις για τα τεκμήρια στην περίπτωση αγοράς αυτοκινήτου εδώ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση