Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

φορολογια νεων κατοικων εξωτερικου

μηδενικη δηλωση τα τελευταια χρονια στην ελλαδα απο σεπτεμβριο εργασια στην αγγλια οπου και φορολογειται δεν εχει περιουσια στην ελλαδα 
τι κανει το 2013

  • 6 Απαντήσεις

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΦΟΡ.ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΙΝΗΤΟ Η ΑΚΙΝΗΤΟ.ΜΟΝΟ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚ.ΕΤΟΣ 2013 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ Ή ΤΟΠΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ (ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ), ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙ 5 ΕΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙ 5 ΕΤΗ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΟΥ (ΔΛΔ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ). ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑΣ. ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΠΗΓΗ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ (ΠΟΥ) ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις !

και σε ποιό άρθρο του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, νόμο, προεδρικό διάταγμα ή όπου αλλού το διαβάζει κανείς αυτό;
γιατί τα ίδια εισοδήματα δεν δηλώνονται ποτέ σε δύο χώρες απ' όσο ξέρω κ απ' ότι μου είπε κ ο λογιστής μου που τον ρώτησα σχετικά πριν 5 λεπτά ...

περαιτέρω, στο κώδικα φορολογίας εισοδήματος (κφε), άρθρο 2, παρ 1, λέει ότι:
Σε φόρο για το παγκόσμιο εισόδημά του υπόκειται κάθε φυσικό πρόσωπο, το οποίο έχει την κατοικία ή τη συνήθη διαμονή του στην Ελλάδα.
κ συνεχίζει:
Ως συνήθης θεωρείται η διαμονή στην Ελλάδα η οποία υπερβαίνει τις εκατόν ογδόντα τρεις ημέρες συνολικά μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση