Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

ΚΦΑΣ και συνεργεία Μοτο αυτοκινήτων

Με τις νέες διατάξεις δεν υπάρχει υποχρέωση ΑΠΟ τα συνεργεία να τηρούν βιβλιο εισερχομενων
Ερωτάται:
οι αποδείξεις προς τους πέλατες εάν εκδίδονται χειρόγραφα θα πρέπει να είναι θεωρημενες εάν όμως απο ΦΤΜ πως θα φαίνεται ο αριθμός αυτοκινήτου ή το όνομα του πελάτη..?

  • 3 Απαντήσεις

Δεν προβλέπεται καταρχάς θεώρηση χειρόγραφης  ΑΠΥ. Όμως μπορείς να ζητήσεις να θεωρήσεις ΑΠΥ με αιτιολογικό την ανάγκη που δημουργείται να επισκευάσει εκτός έδρας, ή να γραφούν τα στοιχεία του πελάτη, όταν πρόκειται για επισκευή η οποία θα πληρωθεί από ασφαλιστική εταιρεία. Μπορείς να ζητήσεις επίσης με γνωστοποίηση-ερώτημα στη Δ.Ο.Υ. για την ανάγκη ύπαρξης των θεωρημένων χειρόγραφων ΑΠΥ. Ας ελπίσουμε οτι θα σταματήσουν κάποια στιγμή να μονοθετούν και να εκδίδουν, άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Γιατί και ο τελευταίος υπηρεσιακός παράγοντας αν είχε βρει λίγο να δει πως λειτουργεί η αγορά, θα μπορούσε να καταλάβει την ανάγκη αυτή. Εν αναμονή απάντησης από το Υπουργείο.

εγκεκριμένη απάντηση

Η υποχρέωση τήρησης πρόσθετου βιβλίου από τα συνεργεία αυτοκινήτων καταργήθηκε με τις διατάξεις του ΚΦΑΣ. Οι υπόχρεοι αυτοί οφείλουν να εκδίδουν αποδείξεις από φ.τ.μ. ή από Η/Υ με τη χρήση φορολογικού μηχανισμού. Πρακτικά για την εξυπηρέτηση των πελατών τους, δεδομένου ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα απαιτούν περισσότερα στοιχεία από τους ασφαλισμένους για να καλύψουν τις αποζημιώσεις, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί Η/Υ με χρήση φορολογικού μηχανισμού.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το νέο βιβλίο του Δημ. Σταματόπουλου "Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών - Ανάλυση - Ερμηνεία".

Εάν το συνεργείο έχει πελάτες μόνο επιτηδευματίες, τότε στην παροχή θα έκδίδει αθεώρητα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών? Ή πρεπει να τα εκδίδει μέ την χρήση του  Η/Υ?

Προσθέστε τη δική σας απάντηση