Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Χρήματα μεσω Internet

Γεια σας,θα ηθελα να ρωτησω αν χρειαζεται να δηλωσω και πως χρήματα που βγαζώ μεσω internet απο αυτο το site http://fiverr.com.Τα χρηματα στέλνονται στο paypal.

  • 3 Απαντήσεις

Υποθέτοντας ότι τα χρήματα που βγάζετε μέσω internet προέρχονται από την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών προς πελάτες σας, με τους οποίους συναλλάσεστε μέσω διαδικτύου, έχετε την υποχρέωση υποβολής δήλωσης έναρξης εργασιών (άρθρο 36 § 1 ν. 2859/2000) ως ασκών επιτήδευμα και έκδοσης ΑΛΠ ή ΑΠΥ από ΦΤΜ του ν. 1809/1988 , εάν οι πελάτες σας είναι ιδιώτες ή ΤΔΑ, ΤΠΥ εάν οι πελάτες σας είναι επιτηδευματίες, ενώ θα πρέπει να εξετάσετε και την περίπτωση έκδοσης ΔΑ, ανάλογα με τη συναλλαγή.

Γιαννη εισαι λαθος.

http://www.forin.gr/articles/article/7460/sxedio-nomou-o-neos-kwdikas-forologikhs-apeikonishs-sunallagwn-prwhn-k-b-s

2. Δεν είναι υπόχρεοι απεικόνισης συναλλαγών τα φυσικά πρόσωπα, με εξαίρεση τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα οποία, ευκαιριακά και ως παρεπόμενη απασχόληση, πωλούν προϊόντα ή παρέχουν υπηρεσίες για τις οποίες εκδίδονται στοιχεία από τον αντισυμβαλλόμενο.

3. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης αποδείξεων λιανικής ο υπόχρεος απεικόνισης συναλλαγών φυσικό πρόσωπο, που πραγματοποίησε κατά την προηγούμενη ετήσια διαχειριστική περίοδο ακαθάριστα έσοδα μέχρι δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ από την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, αθροιστικά ή διαζευκτικά.

Kαλημέρα , 

Έχουν περάσει και στα ΕΛΠ αυτές οι διατάξεις; Δηλαδή ισχύουν ακόμη και σήμερα (2023);

Προσθέστε τη δική σας απάντηση