Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Δικαιολογητικά θεώρησης βιβλίων

Ποιά ακριβώς δικαιολογητικά απαιτούνται για να θεωρήσει βιβλία και στοιχεία μια Ε.Ε που ήδη ΑΦΜ? Μου ζήτησε η Δ Αθηνών υπεύθυνη δήλωση των μελών οτι δεν χρωστούν στην εφορία θεωρημένη από την εφορία. Η φορολογική ενημερότητα μου είπαν δεν αρκεί. Πήγα στην εφορία Ψυχικού για τον λόγο αυτό και μου είπαν οτι για τη θεώρηση βιβλίων δεν απαιτείται φορολογική ενημερότητα αλλά και ούτε ξέρανε για την υπεύθυνη δήλωση. Βοηθείστε με σας παρακαλώ.
Ευχαριστώ πολύ.

  • 1 Απάντηση

Προφανώς αναφέρεστε στην πρώτη θεώρηση τες ετερόρρυθμης εταιρίας για την οποία απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του διαχειριστή και η προσκόμιση βεβεαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας των μελών, βεβαίωσης από το οικείο επιμελητήριο και βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας από το ΙΚΑ.
   Από τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 36 § 8 περ α' και β' του πδ. 186/1992), δεν προβλέπεται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τα μέλη, την υποβολή της οποίας εσφαλμένα ζητούν οι υπάλληλοι του ΚΒΣ αλλά προβλέπεται ο έλεγχος της φορολογικής εικόνας των μελών, μόνο κατά την πρώτη θεώρηση, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 36 § 8 περ α' και β' του πδ. 186/1992, ο οποίος γίνεται μέσω του συστήματος TAXIS και του ΤΑXISNET και αφορά στην ατομική επιχείρηση που πιθανόν διατηρεί το κάθε μέλος..

Προσθέστε τη δική σας απάντηση