Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Τεκμήρια

1) Παλαιότερα πριν το 2010 υπήρχαν τεκμήρια κατοικίας? Έπρεπε να είναι πάνω από 200τμ η κατοικία για να υπάρχει τεκμήριο?
2) Τα ενοίκια και οι δαπάνες από αγορές (αποδείξεις) πρέπει να προστεθούν για να υπολογίσουμε το κεφάλαιο προς ανάλωση για μετέπειτα χρήση ή υπολογίζεται μόνο με τα τεκμήρια που έχουν θεσπιστεί? Αν προσθέσουμε τα τεκμήρια κατοικίας, ΙΧ, απόκτησης περουσιακών στοιχείων, αποδείξεις και ενοίκια τι θα απομείνει? 
Ευχαριστώ πολύ.

  • 1 Απάντηση

Για τις διατάξεις των άρθρων 16 και 17 του Κ.Φ.Ε., όπως ίσχυαν τα προηγούμενα έτη, μπορείτε να δείτε την ειδική εφαρμογή του Forin.gr για την ανάλωση κεφαλαίου εδώ. Πατώντας στο αντίστοιχο οικονομικό έτος, σας παρουσιάζονται οι επιλογές βοηθείας, μεταξύ των οποίων είναι και οι σχετικές διατάξεις, όπως ίσχυσαν στο εκάστοτε έτος.
Για να σχηματιστεί ο πίνακας φορολογηθέντων και αναλωθέντων κεφαλαίων, δεν αφαιρούνται ενοίκια και δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψεως υπηρεσιών. Δείτε σχετικά το άρθρο (συγκεκριμένα το υποκεφάλαιο 2) για την κάλυψη της διαφοράς μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος εδώ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση