Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Μειωση φορου λογω αναπηριας

Γεια σας, 
Πρωτα απ’ ολα θα ηθελα να σας συγχαρω για το αξιολογο εργο σας και την βοηθεια που μας προσφερετε. Θα ηθελα να σας ρωτησω αν εχω καποια απαλλαγη απο το φορο για τη μητερα μου που εχει αναπηρια 67% και την δηλωσνω ως προστατευομενο μελος. 
Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με το άρθρο 9 § 3 του Κ.Φ.Ε., το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος αυξάνεται με το ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ ως δαπάνη χωρίς δικαιολογητικά, για τον ίδιο φορολογούμενο και για καθένα από τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν ή τον βαρύνουν, εφόσον παρουσιάζουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και πάνω από νοητική καθυστέρηση, φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση, με βάση τη γνωμάτευση της οικείας πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, που εδρεύει σε κάθε νομό. Δεν λαμβάνεται υπόψη επαγγελματική ή ασφαλιστική αναπηρία.
Δείτε σχετικά τις οδηγίες του Υπ. Οικονομικών για τον Πίνακα 3 του εντύπου Ε1 στην ειδική εφαρμογή του Forin.gr εδώ.
Σημειώνεται ότι για να θεωρείται ότι σας βαρύνει η μητέρα σας, πρέπει να συγκατοικεί μαζί σας και, σύμφωνα με το άρθρο 7 § 2 του Κ.Φ.Ε., το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημά της να μην υπερβαίνει το ποσό των 6.000 €.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση