Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

καταναλωτικο δανειο, αμφισβητηση τεκμηριου διαβιωσης

Εχω παρει καταναλωτικο δανειο απο το ταχ. ταμιευτηριο,αλλα οχι για καποια συγκεκριμενη αγορα.Απλα επειδη αντιμετωπισα οικονομικες δυσκολιες. Ειμαι υποχρεωμενος να δηλωσω σε καποιους  κωδικους τα τοκοχρεολυσια και ποιοι ειναι αυτοι οι κωδικοι? Ή μηπως δεν υποχρεουμαι επειδη δεν χρειαζεται να δικιολογησω καποια αγορα. Ειναι το καταναλωτικο δανειο τεκμηριο απο μονο του? (ασχετως του σκοπου? το πηρα γιατι ηταν προεγκεκριμενο και δεδομενης της καταστασης μου το θεωρησα ευκαιρια)
Και κατι ακομα..επειδη μενω με τους γονεις μου, υπαγομαι στην παραγραφο  ε' της αμφισβητησης των τεκμηριων διαβιωσης? και τι δικιολογητικα πρεπει να πρσκομισω..(υποβαλλω ηλεκτρονικα την δηλωση)
Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!

  • 1 Απάντηση

Δείτε για τις δόσεις καταναλωτικού δανείου προηγούμενη σχετική ερώτηση εδώ.
Μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος, μπορείτε να μεταβείτε στη Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματός σας υποβάλλοντας αίτηση για την αμφισβήτηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Η διαβίωση σας με τους γονείς σας αποδεικνύεται από τα στοιχεία της ίδιας της δήλωσης σας.
Σημειώνω ότι μπορείτε να αμφισβητήσετε μόνο τις δαπάνες διαβίωσης του άρθρου 16 του Κ.Φ.Ε. και όχι τις δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων του άρθρου 17 του Κ.Φ.Ε. (στις οποίες περιλαμβάνονται οι δόσεις του καταναλωτικού δανείου).

Προσθέστε τη δική σας απάντηση